Receptek

Így készül az eredeti tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak-et többféleképp is elkészíthetjük, a legklasszikusabb módszer, ha minden hozzávalót késsel vágunk apróra, a húst is beleértve. Húsnak bélszínt válasszunk, ehhez a fogáshoz bármelyik része megfelel: fej, farok, derék, de többnyire az első kettő valamelyikéből készítik.

Hozzávalók:

Marha vesepecsenye (bélszín) ARG 1,8 – 2,2 kg/db

Rozsos leves cipó Gourmet Boluangerie 300g/db

Darta fokhagyma

Salotta hagyma

Ketchup

Mustár

Worchester-szósz

Tojás

Só, bors

Zöldségek

Elkészítés:

A húst tisztítsuk meg minden hártyától és felesleges faggyútól. Majd késsel aprítsuk nagyjából 2×2 mm-es kockákra. Ha ez megvan, tegyük félre és foglalkozzunk a többi alapanyaggal. Szükségünk lesz 20dkg húsonként fél salotta hagymára és 1 gerezd fokhagymára, sóra, borsra, magos vagy dijoni mustárra, jó minőségű ketchupra, valamint worchester szószra. A hagymákat olyan finomra vágjuk, amilyenre csak tudjuk, majd tegyük egy tálba. A tálalásnál két féle módot választhatunk. 

Első: befűszerezzük a tatárt és úgy tálaljuk.

Második: a fűszereket kis tálkákba az aprított hús mellé tesszük és mindenki saját ízlése szerint fűszerezi.

Ettől függően készítjük el a szószt. Ha magunk fűszerezzük, akkor a hagymák mellé teszünk mindent és jól elkeverjük, a húshoz csak közvetlenül tálalás előtt keverjük hozzá. Hagyományosan pirítóssal vagy kétszersülttel tálalják, és friss zöldségekkel.

Mi most toastkenyér helyett, rozskenyérből csináljuk a következő módon: A kenyeret felszeljük, mindkét felét megkenjük kacsazsírral, és serpenyőben megpirítjuk. Előre felszelt paradicsommal, lilahagymával, erős paprikával tálaljuk és a zsíron pirult rozskenyérrel készek vagyunk a tálalásra. Ekkor a tatárt is bekeverjük a mártással, adunk hozzá egy tojás sárgáját, sót és frissen őrölt borsot. Lehúzható formába helyezzük a tányérra, köré halmozzuk a zöldségeket. A formát lehúzva élvezhetjük is az ételt! #

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.