fbpx

A magyar csapat meghozta a lelátóra a hazai szurkolókat is, akik az előző versenynapon szinte teljesen hiányoztak. Ám az igazi hangulathoz jelentősen hozzájárultak a finnek és a svédek is, akik trombitákkal, kereplőkkel, énekkel és kántálással is biztatták a csapatukat.

A Sirha Budapest nemzetközi vendéglátóipari és gasztronómiai szakkiállítás keretében megrendezett Bocuse d’Or európai döntőjének első napján Lengyelország, Észtország, Dánia, Franciaország, Szlovákia, Svájc, Izland és Belgium csapatai versenyeztek.

Csütörtökön Finnország, Spanyolország, Magyarország, Hollandia, Nagy-Britannia, Lettország, Norvégia, Törökország és Svédország versenyzői igyekeznek elbűvölni a zsűrit.

Dalnoki Bence, a magyar csapat chef-ét inkább képekben mutatjuk be, hiszen ki ne ismerné már idehaza!

A spanyol csapat chef-je, Rubén Amro szülővárosában, Madridban a neves IES Hotel Escuela tanult neves chefektől. Jelenleg a Box Art Hotel vezető chefje. Az elmúlt években több spanyol versenyt is nyert. Ételeiben éreztetni kívánja a sokszínűséget, amely életében is jelen van a palesztin származású édesapja és a thai felesége okán.

A finn Johan Kurkela törzsvendégnek számít a főzőversenyeken. Ugyan még csak 25 éves, ám már több neves Michelin-csillagos étteremben is dolgozott Helsinkiben. Álma, hogy a finn gasztrokultúra népszerűvé és keresetté váljon a világban.

A brit Ian Musgrave 2011-től a Ritz London chefje, és jelentősen hozzájárult az éttermük Michelin-csillagának megszerzéséhez. Elismert szakember a hazájában, 2018-ban a Brit Gasztronómiai Szövetség az év séfjének választotta.

A holland Kees Visser chefnek szinte szenvedélye lett, hogy ott legyen a Bocuse d’Or világversenyen, hiszen az ötödik próbálkozás után nyerte meg a holland versenyt és kapott lehetőséget az európai megmérettetésre. Vállalkozó szellemű is, hiszen nemcsak számos neves étteremben dolgozott, hanem saját éttermet is nyitott, a Bij Kees-t. Napjainkban pedig a zierikee-i Mondragon Hotel Cristo vezető chefje.

A svéd Jimmi Eriksson rajong az újdonságokért. A pályája még iskolai gyakorlaton, Stockholmba indította a neves Fresgatan 12 étteremben. Később a Pontus Matsalen étteremhez igazolt. 1916-ban őt választották meg Svédországban az év szakácsának, és 2018-ban csapatával megnyerték a gasztronómiai világbajnokságot. Napjainkban a stockholmi Stadshurestauranger kreatív és gasztronómiai menedzsere.

A török Emre Inanir Isztambulban született, és ott indította a karrierjét 2000-ben. Együtt dolgozott ötcsillagos éttermek neves chefjeivel. Majd élt egy ideig Dél-Afrikában, ahol Michelin-csillagos éttermekben is dolgozott. Jelenleg az isztambuli Cirigan Palace Kempinski chefjeként nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy a török konyha elismertségét nemzetközi szintre emelje.

A norvég Filip August Bendi hosszú vendéglátós múltra visszatekintő család sarja. 2011-ben elnyerte a Bocuse  de Boronze-t. Ezt követően dolgozott New Yorkban Daniel Bouluddal, majd visszatért hazájába, ahol az oslói Thon Hotel lánc gasztronómiai alkotások menedzsere lett.

A lett Dinars Zvidrins karrierje kosárlabdázóként indult. 2012-óta vesz részt főzőversenyeken. 2020-ban történelmet írt hazájában, mert elsőként bejutott a lettek közül a Bocuse d’or európai döntőbe.

Hamarosan a többi csapat versenyműveit is közöljük! #

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE