Receptek

Katsu-sendo – a tökéletes japán rántott húsos szendvics

A Tonkatsu a japánok tökélyre fejlesztett rántott húsa, melyet általában karajból készítenek, ha ezt beletesszük két szelet kenyér közé akkor kész is a Katsu-sendo. Ez egy egyszerűen elkészíthető étel, egy titka van csak a kiváló alapanyag és azok nagy odafigyeléssel való kezelése.

Hozzávalók:

Hozzávalók:

Sertés karaj

Pankó morzsa

Tojás fehérje

Káposzta

Toast kenyér

Édescsili szósz

finomszemű tengeri só

Kezdésnek a jó minőségű sertés karajt lehártyázzuk és megtisztítjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. A tenyerünk belsejével a húst megnyomkodjuk. Semmiképp sem klopfoljuk! Fűszernek csak finom szemű tengeri sót használunk. A szokásos liszt, tojás, zsemlemorzsa helyett csak pankó morzsát használunk. Mégpedig úgy, hogy a pankó egy részét finomra kutteroljuk (aprítjuk) ezt használjuk liszt helyett, illetve a tojásnak csak a fellazított fehérjéjét használjuk, ezáltal érünk el még ropogósabb állagot.

A hússzeleteket bepanírozzuk, közben egy serpenyőt felhevítünk. Nem fritőzben sütjük, mert így kevesebb olajat vesz fel. Fontos hogy annyi olajat használunk csak, ami még épp a húsok oldaláig ér, úgy hogy ne fedje el teljesen. Ezáltal a végeredmény ropogósabb lesz és így nem szív magába annyi olajat a panír. Míg a húsok sülnek jó minőségű toast kenyeret pirítunk egy másik serpenyőben. Mindegyik oldalukat megkenjük vajjal. Ha a toast kész, a káposztát hajszál vékony csíkokra vágjuk, majd a pirult kenyérre halmozzuk. A húst sütés után pihentetjük pár percig, így a sütés után a rostok ellazulnak ezáltal a húsunk még puhább lesz. Miután megpihent a szendvicsbe helyezzük. Félbevágjuk a szendvicsünket és édescsili szósszal mellékelve tálaljuk. 

Hasznos tudnivalók:

Pankó morzsa:  panko kenyérből készült nagy szemcséjű morzsa. Semleges ízű, szálkás, száraz pelyhekből áll. Sütés után a panír aranysárga, borzas felületű lesz. Az olajat kevésbé szívja magába, mint a zsemlemorzsa. Ropogós és könnyebb lesz tőle az étel, valamint a kalóriatartalma is alacsonyabb. A pankó morzsa készülhet fehér- és barnakenyérből is. A fehérkenyeret használhatják a héja nélkül, míg a barnához teljes kiőrlésű kenyeret szárítanak és darálnak le a héjával együtt. A pankó morzsa a japán konyha kedvelt alapanyaga.

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.