fbpx

Azt már múlt év vége óta tudjuk, hogy a 19 csapat részvételével zajló európai döntő hústál témájának alapanyaga az őzhús lesz, most pedig azt tették közzé, hogy mi lesz a kontinensdöntő tányértémája. 

Bocuse d’Or Europe versenyzőinak a magyar konyha egyik legfőbb alapanyaga, a burgonya felhasználásával kell elkészítenie tányértémáját – közölték a nemzetközi szakácsverseny szervezői.   
A csapatok három magyar burgonyafajtából választhatnak: a magas minőségű Coronada alacsony szénhidráttartalmáról ismert, az Anuschkát általában salátákhoz szokták használni, míg a Madison többnyire chipsek alapanyagaként használatos.
Mindhárom buronyafajtát az Alföldön termesztik és szedik, kézi munkával – hangsúlyozzák a szervezők. A versenyfogásokban ezeknek a termékeknek felismerhetőnek kell lenniük mind látványban, mind ízben.

A résztvevő séfeknek ezeket a szezonális hozzávalókat tavaszi zöldségételként kell elkészíteniük, amelyekbe állati fehérje csak tyúktojásból és tejtermékekből kerülhet. A kész fogást melegen kell tálalni a zsűri 14 tagjának.

A burgonya és az őzhús téma utal a vendéglátó ország gasztronómiai kultúrájára, amelyre egyaránt jellemzők a Kárpát-medencei népek és kultúrák inspirálta hagyományok és az innováció is – áll a közleményben.

A Bocuse d’Or Europe megmérettetésen hazánkat Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik képviseli a versenyen. A versenyt március 23-24-én rendezik meg Budapesten, amely legutóbb 2016-ban adhatott otthont a Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjének, amelyet akkor a magyar csapat nyert meg Széll Tamás séf vezetésével.

Forrás: MTI


   

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE