fbpx

A Békés megyében található Komló Hotel étterme bár kezdetektől szép vendégszámmal üzemel, mióta tavaly Majdán Tamás átvette a konyha vezetését valósággal kivirágzott. Klasszikus fogások gyönyörű tálalásban, kitűnő hazai borok kíséretében.

A Komló étterem kiváló ételeket kínál a helyi és nemzetközi konyhákból, a menüben található ételek egytől egyig friss, minőségi alapanyagokra épülnek, az állandó étlap mellett pedig hetente frissül a séfajánlat, hogy mindig új ételekkel és ízekkel lephessék meg a betérő vendégeket. Az étterem belső tere modern és elegáns, így a turisták és a helyiek számára egyaránt kellemes légkört biztosít. Az étterem egyébként nem csak a kitűnő ételeiről, hanem az italkínálatáról is híres. Az étteremben széles választék áll a vendégek rendelkezésére. A borválasztékuk egészen fantasztikus, elsősorban a magyar és a régióban fellelhető pincék tételeit forgalmazzák, de kiváló olasz borokat is kóstolhatunk, a felszolgálók pedig készséggel állnak rendelkezésre, hogy segítsenek a megfelelő kiválasztásában. Az étterem kiváló helyszín bármilyen alkalomra, legyen szó romantikus vacsoráról, családi összejövetelről vagy baráti találkozóról.

A Komló Hotel étterme egész évben várja vendégeit.
Fotó: Komló Hotel

Írország után Gyulán talált otthonra

A konyha jelenlegi egyik vezetője, Majdán Tamás Balassagyarmaton végzett, majd közel egy évtizedes Írországi vendéglátás után tért haza. Bár a Covid jóvoltából tett egy kis kitérőt a mezőgazdaságba 2021-ben csatlakozott a Komló Hotel csapatához, tavaly augusztusban pedig a vezetői szerepet is rábízták. Mivel Tamásnak és kollégájának, Pásztor Róbertnek rengeteg ötlete volt az étlappal kapcsolatban, így a vezetőség az alapkoncepció figyelembevételével szabadkezet adott neki a megreformálásában, a végeredmény pedig igazi csapatmunka volt, amiből az igazgató, Szász Bence is kivette a részét.

A vendégkörüket figyelembe véve a nemzetközi és a magyar klasszikusok mellett le megálmodva az új menü sok izgalmas körettel, nem utolsó sorban figyelembe az egyre növekvő számú mentesen étkező vendéget. Így jöhettek létre olyan fantasztikus fogások, mint a királygarnéla nyárs avokádós-mangós friss salátával, füstölt lazackrémmel vagy a szarvasbélszín sós túrógombóccal, pirított gombákkal, fondant burgonyával és Cumberland mártással. Ez utóbbihoz a húst cégünk szállítja számukra a szarvaslapockát, a szarvascombbal, a csülökkel, a sertésszűzzel és sok desszert-alapanyaggal egyetemben. A mindig kiváló minőségű áru mellett Tamás számára a legnagyobb segítséget a pontos szállítás és rugalmas hozzáállás jelenti.

A komló Hotel étlapja kirobbanóan színes és izgalmas lett.
Fotó: Komló Hotel

Az egyre növekvő árak ellenére nagyon erős nyárra számít

Az nem újdonság, hogy bár a teljes különbözetet egy vendéglátóegység sem tudja teljes mértékben a áthárítani a vendégekre az árak már szemmel látható emelkedésnek indultak. 4-5 ezer forint alatt szinte már sehol nem kapni főételt, a desszertek is jóval 2000 forint feletti áron kaphatóak, ami egy négyfős család esetében jelentős drágulást jelent. A belföldi szállások sok helyen 10-15%-al emelkedtek, a foglalásokat sokan az utolsó pillanatra hagyják. Ennek ellenére Tamás biztos benne, hogy nagyon pörgős szezon vár ránk.

Kultúra és kikapcsolódás egy helyen

Gyula igazi kincsesbánya turisztikai látnivalók szempontjából. A város többszáz éves történelme és kulturális örökségei mellett számos természeti és építészeti csodával is büszkélkedhet. Gyula vára a város egyik legismertebb jelképe, nem véletlenül. Az erődítmény a középkori Magyarország egyik legfontosabb várrendszere volt, és ma is számos látványosságot rejt magában. A várban található múzeumokban a látogatók megismerhetik a vár történetét és a korabeli életet. Az épület maga pedig egyedülálló hangulatot áraszt, valamint fantasztikus kilátást nyújt a környékre. A város híres a gyógyfürdőiről is, az itteni Termálfürdő pedig mindenképpen megér egy látogatást. A komplexumban egyaránt találhatóak különböző medencék, szaunák, élményelemek és wellness szolgáltatások. A fürdőt körülvevő park pedig ideális hely a pihenésre és a szabadidős tevékenységekre is.

A Komló Hotel mellett rengeteg izgalmas kikapcsolódás várja a látogatókat.
Fotó: Gal András
Tags: , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE