fbpx

Nem sztár chefek, nem luxus, amit képviselnek, ám mégis csaknem 2 millióan őket választják! Ők azok, akik főznek ránk nap mint nap fillérekből. Hiszen akár az iskolai, akár a munkahelyi menzát nézzük, megdöbbenten kaphatjuk fel a fejünket. „Hogy a csudában lehet jóval 1000 forint alatti összegből kihozni egy 3 fogásos napi menüt?”

A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a SIRHA keretein belül újra megrendezte azt a fantasztikus versenyt, mely egyre komolyabb ismertségre és elismerésre tesz szert. Hiszen azok mérik össze a tudásukat, akiknek nem a sok ezer forintos alapanyagokból kell finomat és egészségeset főzni napról napra, hanem fillérekből. Az bizonyos, hogy ők az igazi hétköznapi csodagyárosok!

A közétkeztetés is verseny

A mostani versenyre 28, egyenként 4-4 fős csapat nevezése érkezett meg – ezek közül 12 került a döntőbe. A verseny célja többek között a hagyományos ízek megőrzése, az ételek és a közétkeztetési szektor modernizálása, a friss, hazai alapanyagok felhasználása. Rendkívül fontos, hogy a vendéglátás ezen szektora naponta több ezer embernek készít ételt. Ezért ösztönzés és elismerés jár. A közétkeztetés – lényegét tekintve – 1,5-2 millió ember étkezését hivatott megoldani.

A verseny jelmondata

A verseny fő jelmondata: „Az út a cél!” Ez az a verseny, amelynek csak nyertesei vannak! Hagyomány, innováció, fejlődés! Ezekkel a szavakkal mindent elmondtak arról, ami a verseny lényegét jelenti! A közétkeztetési verseny szervezését tekintélyes szakmai szervezetek végezték. A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Ebből is látható, mennyire fontos a szakmai összefogás, és míves példája annak, hogy a tenni akarás milyen fontos a vendéglátásban és a turisztikában egyaránt.

A verseny témája

A verseny témája: FARSANGI ÉTELEK A HAGYOMÁNY ÉS A MEGÚJULÁS JEGYÉBEN. A megmérettetésen résztvevő csapatok mindegyike szép teljesítményt mutatott. A helyezések végső sorrendje kialakult. Azt viszont fontos tudni, hogy a csapatok, szinte fej-fej mellett teljesítettek, és a végleges eredmény csak néhány ponton múlott.

A konyhai zsűri: Tóth Dávid (NÉBIH), Nagy Krisztián (NÉBIH), Péter Tamás (METRO), Stiller Tamás (KÖZSZÖV)

Kóstoló zsűri: Rózsás Anikó elnök (KÖZSZÖV), Ambrus György (MNGSZ), Szatmári János (KÖSZSZÖV), Ferenc István (MNGSZ), Jakabfy Dávid (cukrászmester), Miháldy Kinga (OGYI), Hartmann Gabriella (MDOSZ), Horváthné Wind Bernadett (NÉBIH), Vígné Sági Katalin (MDOSZ-KÖZSZÖV)

Kóstoló zsűri 2: Patay Zsolt, Horváth Szilveszter, Bernáth József, Fehér György, Sztana Ferenc, Riczu Tünde, Végh Tamás A 2021-2022

Közétkeztetési Szakácsverseny eredménye:

1. Helyezés: HUNGAST PÉCS

2. Helyezés: MELÓDIN TEAM

3. Helyezés: HUNGAST BUDAPEST #

Tags: , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE