fbpx

Az olyan kastélyszállók, mint például a szilvásváradi La Contessa üzletileg és gasztronómiailag is egyedülálló lehetőségeket kínálnak. Tökéletes hátteret biztosítanak esküvőknek, konferenciáknak és egyéb rendezvényeknek, azonban az elmúlt évek megváltozott fogyasztási és utazási szokásai, őket sem hagyták hidegen. Át kellett gondolniuk, hogy milyen marketing stratégiát kövessenek, valamint, hogy milyen célcsoportra helyezzenek kiemelt fókuszt.

A festői szépségű kastélyszálló éppen most ünnepli a 15. születésnapját, így nemrégiben többféle fejlesztést is eszközöltek, melynek köszönhetően eredeti pompájában, de a legkorszerűbb felszereltséggel várja a környékre látogatókat. Kastélyviszonylatban egyébként a legnagyobbak között tartják számon, 80 szobájukban 160-170 főt is el tudnak szállásolni.

„A 8 hektáros parkunk olyan, mint a béke szigete. Azt szeretnénk, hogy a vendégeink itt valóban ki tudjanak szakadni a hétköznapok mókuskerekéből és lelassulhassanak. Éppen ezért igyekszünk az állandó személyzetet úgy tréningezni, hogy kifogástalan szervizt nyújtsanak, bár a munkaerőhiány nekünk is folyamatos fejtörést okoz.” – mondja Üveges Csaba, a La Contessa igazgatója.

Fotó: La Contessa Kastélyszálló

Passzív helyett aktív pihenés

Vendégeik 30-70%-ban oszlanak meg a magyarok javára, ám az összetételük az elmúlt években szemmel látható változáson megy keresztül. „Míg pár évvel ezelőtt a hétköznapokon sok nyugdíjas vendégünk volt, ez a réteg eltűnőben van, melynek egyértelműen gazdasági okai vannak. A külföldi vendégek jellemzően Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból érkeznek. Szeretnék nyitni a német és a skandináv térség felé, mert ők többségében az aktív pihenést részesítik előnyben, amire nálunk számtalan lehetőség nyílik.” A környék kiválóan alkalmas kerékpár – és lovastúrákhoz. Szeptemberben itt tartják a 40. FEI Négyesfogathajtó Világbajnokságot, októberben pedig a Nemzeti Vágtának ad otthont a város. Emellett a környék bővelkedik a jobbnál jobb kirándulóhelyekben és kilátóközpontokban.

Fotó: www.vagta.hu/gallery

Megváltozott utazási szokások

Ahogy arról többen is beszámoltak, a Covid utáni időszak jelentősen megváltozatta az utazási szokásokat, melyek a mai napig tartják magukat. „A járványt megelőzően a párok és családok 4-5 hónappal a tervezett időpont előtt már lefoglalták a szállást. A pirosbetűs ünnepnapokra eső időszakot még korábban. Ezzel szemben azt látjuk, hogy most sokkal impulzívabb az utazásszervezés, mindössze pár héttel előre gondolkodnak az emberek – a párok legalábbis mindenképp.”

A vendégéjszakák száma is rövidül, a korábbi, 2 egyhetes nyaralást felváltották többszöri, pár napos kikapcsolódások. többszöri, pár napos kikapcsolódások. Mivel tavaly óta élelmiszer is vásárolható Szép kártyával, a korábbi, szabadidőre fordított forgalom is óriásit esett, hiszen a jelenlegi infláció mellett érthető okokból előrébb való a bevásárlás a pihenéssel szemben. Mindezt nehezíti, ha a lokáció nem gyógyüdülő vagy balatoni térség közelében van, így a marketing és sales osztályoknak alaposan fel van adva a lecke. A La Contessa  menedzsmentje úgy döntött, hogy az árak drasztikus csökkentése helyett a szolgáltatások színvonalának emelésében látják a lehetőséget a konkurenciával való versenyképességhez.

Fotó: La Contessa Kastélyszálló

Nagyobb hangsúly a rendezvényeken

Mivel a párok és családok inkább hétvégén foglalnak, a nyugdíjas közönség pedig eltűnőben, így a hétköznapok megtöltésére igyekeznek a céges rendezvények és csapatépítők számát növelni. Ezt megtámogatva pedig nagyon magas színvonalú a wellness részlegük. Többek között bowling pálya, darts, biliárdasztal és squah terem is helyett kapott a kastélyban. Nagyobb családi rendezvények és esküvők tekintetében is vonzó célpontnak számítanak. A szerviz formájától függően akár 150 főt is ki tudnak szolgálni, konferencia esetében pedig 200 főnek van lehetősége helyet foglalni.

Fotó: La Contessa Kastélyszálló

A hagyományos ízeké a főszerep, de a nemzetközi ételek is repertoáron vannak

A kastélyban található és egész évben nyitva tartó Erzsébet Étterem, a la carte étteremként is üzemel, de még mindig a félpanziós ellátás a főprofiljuk, amihez az ételeket a Bartusek Csaba séf szolgáltatja.. Étlapjukon főként magyar klasszikusok és a környéket jellemző alapanyagok hangsúlyosak. Ennek köszönhetően többféleképpen is megtalálható náluk a szilvásváradi pisztráng, de izgalmas vadételekből sincs hiány. Ezekhez az alapanyagokat kivétel nélkül cégünk szállítja számukra. „Mindig készülünk halas, vad és vegetáriánus fogásokkal. Nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a különböző ételintoleranciával küszködő vendégeink is megtalálják a számukra megfelelő ételeket. Saját cukrászunk van, aki elképesztő süteményeket, tortákat és pohárkrémeket varázsol a büféasztalra. ” A nyári hétvégékre a tematikus estekkel készülünk, melyeknek a hangulatos terasz ad otthont és elsősorban a grillételeké lesz a főszerep.

Fotó: La Contessa Kastélyszálló

Összességében elmondható, hogy az iparág folyamatos változáson megy keresztül, így elengedhetetlen, hogy a szegmens részvevői gyorsan tudjanak reagálni a különböző trendekre.

Cím: 3348 Szilvásvárad, Park utca 6.

Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE