fbpx

Bár a marhaoldalas nem az a pikk-pakk étel, ha időnk engedi, érdemes áldozni rá, mert a végeredmény minden percért kárpótol majd!

Hozzávalók 4 főre:

A marhaoldalas elkészítése:

  • A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Egy öntöttvas edényben forrósítsunk kevés olívaolajat.
  • A marhaoldalast sózzuk, borsozzuk, minden oldalát körbe pirítjuk, majd félretesszük. Az edényben, amiben az oldalas pirult, a fokhagymát és a paradicsomot 1-2 percig pirítjuk.
  • Hozzáöntjük a vörösbort és 10 percig főzzük. Beletesszük az oldalast és annyi alaplevet öntünk hozzá, hogy majdnem ellepje a húst. Az öntöttvas edényt lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. Körülbelül 3 órát sütjük, vagy amíg a hús megpuhul és leválik a csontról.
  • Miután a hús elkészült, kivesszük az edényből. A visszamaradt főzőléről lemerjük a zsírt, beleturmixoljuk a fokhagymát, majd a levet visszaredukáljuk.
  • A burgonyapüréhez főzzük meg sós vízben a felkockázott burgonyát, majd burgonyanyomón törjük át. Az áttört burgonyát egy szitán is átnyomjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, és annyi meleg tejet, amennyit felvesz habosítás közben. Akkor jó, ha homogén állagú. Sóval, őrölt szerecsendióval ízesítjük. Tálalásnál az oldalast meglocsoljuk a redukált szafttal.#
Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE