Hozzávalók:
- 10 dkg lazacfilé
- sütéshez egy mokkás kanál kókuszolaj
- 4 dkg süllőpofa,
- 2 dl hal alaplé
- 1/2 lime leve
- kevés rózsabors
- 4 dkg pagodakarfiol
- 6 dkg sárgarépa
- 2 dl zöldség alaplé
- 8 dkg jázminrizs (párolva)
- 1 tojásfehérje
- 1 ek aprított snidling
- 1 tk reszelt parmezán
Roston lazac: A lazacfilét 7%-os sóoldatban egy órát űztatom. Lemosom, csepegtetem. Korianderes kókusz olajon minden oldalàt fél-fél percig sütöm, majd pihentetem.
Posírozott süllőpofa: A megtisztított süllő pofahúst lime-os,rózsaborsos hal alaplében 4-6 percig posírozom. Lecsepegtetem, sózott petrezselyem levelek közt pihentetem.
Pagodakarfiol: Zöldség alaplében puhára főzöm.
Karotta püré: A megtisztított sárgarépát zölség alaplében puhára párolom. Kevés tejszín hozzáadásával pürésítem.
Snidlinges rizsfelfújt: A pàrolt jàzmin rizst aprított snidlinggel, reszelt parmezànnal, tojàsfehèrjèvel, tengeri sóval és tarka borssal ízesítem. Kombi programon, 175fokon 6-7 percig sütöm.