fbpx

Ha megkérdeznénk a magyarokat, hogy mi az az étel, ami nem hiányozhat a vasárnapi asztalról, akkor a marhahúsleves minden bizonnyal előkelő helyen szerepelne. Nem is értjük, hogy nem került még fel az oldalra ilyen recept, úgyhogy most gyorsan pótoljuk ezt az égbekiáltó hiányosságot!

Hozzávalók 4 főre:

A marhahúsleves elkészítése:

  • A marhafartőt és a velős csontot hideg vízzel leöblítjük, a zöldségeket pedig megmossuk. A csontot és a húst beletesszük egy fazékba, és feltöltjük hideg vízzel. Sózzuk, majd elkezdjük közepes lángon főzni.
  • Ha felforrt, a habot egy szűrő segítségével leszedjük róla. Tovább főzzük, közben a képződő habot ismételten lemerjük a szűrővel.
  • Beletesszük a megmosott zöldségeket, a félbevágott héjas hagymát, a fokhagymát és az egész borsot, majd 3 órán keresztül gyöngyözve főzzük.
  • Lezárjuk a lángot a leves alatt, és hagyjuk pihenni.
  • A levet átszűrjük egy másik edénybe, vigyázva, hogy a letisztult, leülepedett levest ne kavarjuk föl.
  • Metéltet vagy tetszés szerinti tésztát főzünk ki, majd a főtt hússal, a zöldségekkel együtt tálaljuk, és kész is a marhahúsleves!
Tags: , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE