fbpx

A mi halászlénk sem egy utolsó dolog, de ha szeretnénk feldobni valamivel a szürke hétköznapokat, ez a mediterrán halleves egy igazi ízbomba!

Hozzávalók:

A mediterrán halleves elkészítése:

Egy lábasban az olívaolajon a zellert és a sárgarépát elkezdem párolni, mikor kezd puhulni, a vékony szeletekre vágott fokhagymát is beletesszük, majd az édesköményt és az újburgonyát. Sózzuk borsozzuk és felöntjük a fehér borral, hagyjuk felforrni, majd felöntjük annyi vízzel ami ellepi.

A tőkehalat felkockázzuk, és amikor a zöldség majdnem kész beletesszük a levesalapba. Egy citromot félbevágunk, a levét belefacsarjuk és a citromot is beledobjuk. Pár perc forralás után kevés tejszínnel sűrítjük.

Tálaláshoz újhagyma zöldjét finomra vágjuk és a petrezselyem zöldjével együtt meghintjük vele a levest.

Jó étvágyat!

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE