fbpx

A VB közeledtével mindenki izgatott, hogy ki fog bejutni a legjobb 16 közé. Addig is amíg ez kiderül, elhoztunk számotokra Lionel Messi kedvenc ételét, ami a Milanese Napolitana. Ez tuti, hogy az első falat után dobogós lesz!

Hozzávalók 4 főre:

A milanese napolitana elkészítése:

  • A szeletelt hátszíneket klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit pihenni. 
  • Olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  • Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, sózzuk borsozzuk és adjuk hozzá a kristálycukrot. Ízesítsük oregánóval, majd a friss bazsalikommal.
  • Mehet bele kevés balzsamecet, forraljuk nagyjából 5-6 percig és tegyük félre.  
  • A panírozáshoz a pankómorzsába reszeljünk parmezánt, adjuk hozzá az oregánót és frissen őrölt borsot, végezetül pedig aprítsuk bele a friss fokhagymát.
  • A húsokat először forgassuk kevés lisztbe, ezután tojásba és végezetül pedig a pankómorzsás keverékbe.  
  • Hevítsünk olajat egy serpenyőbe és addig süssük a szeleteket, míg aranybarna nem lesz a bundájuk, majd helyezzük őket egy szalvétával bélelt tálcára.
  • Ezt követően szórjunk a tetejére reszelt mozzarellát, majd tegyünk rá egy-egy szelet sonkát, halmozzunk rá a paradicsomos szószt, végül pedig szórjunk a tetejére még egy réteg mozzarellát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süssük a sajt pirulásáig. Kínáljuk a hasábburgonya bármely változatával és tálaljuk friss bazsalikommal! 

Jó étvágyat! 

Tags: , , , , ,
test asdf asdf a sdf asd asdf

Kapcsolódó cikkek