fbpx

A méltán híres, magyar gyökerekkel rendelkező cég az elmúlt 20 év egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozása, mégis meg tudta őrizni családias jellegét. A Matusz-Vad kiemelten figyel a fejlődési lehetőségre, a munka, a magánélet egyensúlyára, valamint az általános dolgozói jólétre.

Nem csak a vállalat családi, a környezet is

A jelenleg több mint 400 főt foglalkoztató cég családias jellege nem csak a vállalatszerkezetében nyilvánul meg. Igyekszik olyan közösségkovácsoló programokat tartani, amik nem merülnek ki csupán az osztályonkénti csapatépítőkben, hanem céges viszonylatban szeretnék összehozni a kollégákat. „Hisszük, hogy nemcsak az irodában dolgozunk együtt, hanem akár egy biciklitúrán és a közös főzések alkalmával is. Az egyik legnépszerűbb, hetente ismétlődő közös reggeli pedig kiváló alkalom arra, hogy a kollégák rendszeresen, kötetlenül beszélgessenek az előttük álló hétvégéről, vagy a hétközben elért sikerekről. A cél egy olyan általános atmoszféra kialakítása, melyben mindenki egyformán fontosnak és megbecsültnek érzi a munkáját” – mondja a tulajdonos, Matusz Balázs.

Egy a hajó és közös a cél

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az egy adott időszakban elért nyereségből a cég összes munkatársa éves szinten többször is részesülhet, függetlenül attól, hogy milyen pozícióban dolgozik. Ez azt jelenti, hogy a raktárosoktól a felsővezetőkig minden, 6 hónapja régebben dolgozó kolléga jogosult féléves bónuszra. Emellett a felsővezetőkhöz nem csak bizalommal, de ugyanolyan közvetlen hangnemben fordulhat bárki, mint az azonos szinten lévő kollégákhoz. A tulajdonosi körnek és a vezetőségnek is fontos a munkavállalók elégedettsége, ezért a már említett javadalmazási módokon kívül legalább ugyanilyen fontossággal esnek latba az emberi kapcsolatok. Szintén sokat elárul a cég mentalitásáról az, ahogy a világjárvány kitörését kezelték, ugyanis sok más munkáltatóval ellentétben nem leépítésekben gondolkodtak. A vezérelv az volt, hogyha csökkentett óraszámban is, de megtartsák azokat a kollégákat, akik segítettek eljuttatni a céget oda, ahol most van.. A munkavállalók egészségét kiemelten kezelik, így eseti elbírálás után lehetőség van elszámolni egy esetleges egészségügyi kezelésből származó számlát.

Belső fejlesztések és előrelépési lehetőség

A cég vállalati kultúrájának részét képezi, hogy a dolgozói számára minden eszközzel biztosítsa a gördülékeny és hatékony munkavégzést, így az évek alatt számos saját fejlesztésű program jött létre. Az egyik ilyen a projektkövető rendszer, amelyben mindenki pontosan nyomon követheti, hol tart egy adott feladat, és annak milyen határidővel, ki a felelőse. A másik pedig az adatvizualizációs rendszer, ami elsősorban a termelésmaximalizálást támogatja. Ezek az IT-részleg által, teljes egészében a cég profiljára szabott programok, melyek nagyban segítik az eredményes munkavégzést. A Matusz-Vad ezenfelül nagy hangsúlyt fektet a belső fejlődési, előrelépési lehetőségre, melyet látva a többi munkavállaló is motivált tud maradni. Az iparági trendek monitorozása egész évben zajlik, így nem csak lépést tud tartani a versenytársakkal, de élvonalbeli szolgáltatást tud nyújtani.

Rugalmas munkarend és hangulatos kerthelyiség a Kőbányai telephelyen

Sokak számára ismerős probléma lehet, hogy bizonyos hivatalos ügyeket, vagy ad hoc problémákat kizárólag munkaidőben lehet elintézni. A Matusz-Vadnál sokkal fontosabb, hogy el van-e végezve az adott feladat, mint hogy ez mikor és hol történik. Senkinek nem kell kivennie fél nap szabadságot, ha napközben tud jönni a szerelő, vagy ha csak 10 órára van időpont az orvoshoz. Igény szerint kérvényezhető heti egy nap otthoni munkavégzés is, amiről az adott osztály vezetője és a dolgozók közösen döntenek. A cég az irodában töltött időt pedig több szempont figyelembevételével igyekszik a lehető legkellemesebbé tenni.

Office Garden, vagyis a cég kedvenc találkozási pontja

Az már többszörösen bizonyított tény, hogy amellett, hogy a növények tisztítják a levegőt, jó hatással vannak az általános közérzetre és a produktivitásra. Ezért a Kőbányai telephelyen kialakításra került egy Office Garden, amit bárki szabadon igénybe vehet. Ez egyaránt kiváló helyszín csendes elvonuláshoz, megbeszélésekhez, közös étkezésekhez, de az itt található tűzrakó hely nem egyszer biztosította már a csapatépítő bográcsozások és pénteki lazulások epicentrumát. Ebéd után nem ritka az osztályok közötti pingpong- vagy csocsócsata, amit végeláthatatlan visszavágó körök követnek. Ez a terület szintén folyamatosan fejlesztés alatt áll. Évről évre egyre több virág és dísznövény talál itt otthonra, a méhek folyamatos elfoglaltságát pedig a meseszép levendulás biztosítja.

Ha egy valóban stabil, megbízható munkahelyre vágysz kiszámítható elvárásokkal, nézz szét álláshirdető portálunkon, lehet, hogy épp téged keresünk! A nyitott pozíciókat ide kattintva tudod megnézni.

Tags: , , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE