fbpx

Mi lehet jobb napindító a reggeli kávénk mellé, mint egy mandulás croissant? Országszerte egyre felkapottabbak a francia stílusú pékségek, reggelizők, akár az egész napos brunch-ot kínáló éttermek, ám kevesen tudják az eredeti minőséget biztosítani. A Bridor kínálatával egy eredeti francia pékség illatait és ízeit varázsolhatjuk a vendégek elé, ráadásul gyorsan és kis munkabefektetéssel.

„A kenyér az élet szíve” – állítja a Bridor. Szerintük a pékek tudománya minden ország kulturális örökségének része, ezért egyik legfontosabb alapelvük az eredetiség tisztelete: a világ minden pontján dolgoznak séfekkel és pékekkel, autentikus termékeket állítanak elő, mindenben tisztelve az adott ország hagyományait.

Ez a hozzáállás meg is hozta az eredményét, hiszen az 1988-ban alapult nagyvállalat már világszerte több mint 90 országban képviselteti magát. Quebec-ből indult, ám nem kellett hozzá sok idő, hogy a Bridor de France Rennes közelében, a francia Brittany tartományban is megkezdje a működését. Itt a fagyasztott tészták iránti, egyre növekvő igényt igyekeznek kiszolgálni – méghozzá elsősorban az elit részéről, mely egyre nyitottabb az ilyen termékek fogyasztására.

Kisüzem a nagyüzemben

A Bridor de France sajátos gyártóüzemet hozott létre, ahol már a kezdetektől az alapító Louis Le Duff koncepcióját igyekeznek megvalósítani: „kisüzemi termékek készítése nagyüzemi feltételek mellett.”

A Servon-sur-Vilaineben és Ille-et-Vilaineben található gyárak rendkívül sokféle tésztát állítanak elő, ám ami közös: ezek a pékárúk/péksütemények felemelkednek a francia kifinomultság színvonalára, legyen szó extra ropogós bagettról vagy csupa vajas croissant-ról. A Matusz-Vad kínálatában olyan, pâtisserie hangulatot idéző termékek találhatók, mint a mini briós vagy épp a mandulakrémmel töltött vajas croissant. Találunk különlegességeket, így például diós és olivás kenyeret is, míg a diétázóknak a mákos baguette mellett a teljes kiőrlésű rozsos-magvas is elérhető.

A cég hitvallása, hogy a helyes technológia nem áldozható be sem termelékenység, sem a spórolás oltárán. „A Bridor de France közvetlenül a francia pékek tradícióiból merít: lassan, gyengéden és mértékletesen készítjük a termékeinket” – mesélik magukról. A tésztákat így sokáig kelesztik, megadva az élesztő számára a szükséges erjedési időt. Ez teszi lehetővé az ízletes péksütemények elkészítését, amelyek a jó sajtokhoz és borokhoz hasonlóan gazdag, intenzív ízvilággal bírnak.

KIMAGASLÓ VÁLASZTÉK

Nemzetközi katalógusukban több mint hatvanféle kenyér szerepel, a rusztikus, vidékies hangulatú péksüteményektől egészen a gourmet darabokig, a teljes kiőrlésű cipóktól a csavaros bagettekig. A fent már említett organikus felhozatal önmagában 23 féle péksüteménnyel büszkélkedhet a szezámmagostól a mákos zsömléig, de ha ez még nem lenne elég, a cég külön gluténmentes kínálattal is rendelkezik.   De megtaláljuk a „snackeket”, így a pizzás csigát vagy a sajtos-sonkás párnát is a választékban. És persze nem hiányozhatnak az édességek sem: macaront hét különálló ízben rendelhetünk a málnától a pisztáciáig, míg a tartletek a tejcsokis-passiógyümölcsös változattól egészen a gesztenyésig elérhetőek.

A vállalat ügyfeleinek a legkülönfélébb rendezvényeken kell helytállniuk, így a kontinentális reggeliktől a bankettek ellátmányozásáig mindenre fel vannak készülve. De nem csak kiszolgálják, alkalmanként oktatják is az ügyfeleket: világszerte rendszeres tréninget tartanak, ahol elleshető tőlük a sütés minden mozzanata.

Fagyasztás után is finom

Kevesen tudják, de a fagyasztás emberemlékezet óta az élelmiszer tartósításának módszere – már az eszkimók is ilyen módon őrizték meg a fogott halak frissességét. Ám ami igazán számít, hogy milyen az élelmiszer minősége, amikor a fagyasztás megtörténik – vélekednek a Bridornál, ahol a termékek íze a fagyasztástól garantáltan nem változik. A technológia ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a világ legnagyobb hoteljei minden nap, bárhol és bármikor friss bagetteket kínáljanak a vendégek részére.

Ami a nyersanyagokat illeti, a cég óriási figyelmet fordít arra, hogy csak a legjobb minőséggel dolgozzon. Minden összetevő, a liszttől az élesztőig, a magvaktól a gyümölcsökig rendkívül szigorú minősítési procedúrát követően kerül az ételekbe. A pains au chocolat-ban használt vanília például teljességgel természetes, azokkal a kémiai összetevőkkel szemben, amit számos konkurens termékeiben megtalálunk. A márka ahhoz is ragaszkodik, hogy kizárólag tiszta, hidrogénezett zsírtól mentes vajat használjon, így kerülik többek közt a margarint is.

Sőt: nemrégiben egy organikus Bridor de France kenyér- és péksütemény termékvonallal is előálltak, amely kizárólag környezetbarát, öko-farmokról származó alapanyagokból áll össze. A hagyományok, illetve a szakma iránti magasfokú elkötelezettségüket jól mutatja, hogy 2011 óta – a már nálunk is jól ismert – Bocuse d’Or verseny hivatalos partnerei közt találjuk őket.

Címkék:
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE