fbpx

Mi lehet jobb napindító a reggeli kávénk mellé, mint egy mandulás croissant? Országszerte egyre felkapottabbak a francia stílusú pékségek, reggelizők, akár az egész napos brunch-ot kínáló éttermek, ám kevesen tudják az eredeti minőséget biztosítani. A Bridor kínálatával egy eredeti francia pékség illatait és ízeit varázsolhatjuk a vendégek elé, ráadásul gyorsan és kis munkabefektetéssel.

„A kenyér az élet szíve” – állítja a Bridor. Szerintük a pékek tudománya minden ország kulturális örökségének része, ezért egyik legfontosabb alapelvük az eredetiség tisztelete: a világ minden pontján dolgoznak séfekkel és pékekkel, autentikus termékeket állítanak elő, mindenben tisztelve az adott ország hagyományait.

Ez a hozzáállás meg is hozta az eredményét, hiszen az 1988-ban alapult nagyvállalat már világszerte több mint 90 országban képviselteti magát. Quebec-ből indult, ám nem kellett hozzá sok idő, hogy a Bridor de France Rennes közelében, a francia Brittany tartományban is megkezdje a működését. Itt a fagyasztott tészták iránti, egyre növekvő igényt igyekeznek kiszolgálni – méghozzá elsősorban az elit részéről, mely egyre nyitottabb az ilyen termékek fogyasztására.

Kisüzem a nagyüzemben

A Bridor de France sajátos gyártóüzemet hozott létre, ahol már a kezdetektől az alapító Louis Le Duff koncepcióját igyekeznek megvalósítani: „kisüzemi termékek készítése nagyüzemi feltételek mellett.”

A Servon-sur-Vilaineben és Ille-et-Vilaineben található gyárak rendkívül sokféle tésztát állítanak elő, ám ami közös: ezek a pékárúk/péksütemények felemelkednek a francia kifinomultság színvonalára, legyen szó extra ropogós bagettról vagy csupa vajas croissant-ról. A Matusz-Vad kínálatában olyan, pâtisserie hangulatot idéző termékek találhatók, mint a mini briós vagy épp a mandulakrémmel töltött vajas croissant. Találunk különlegességeket, így például diós és olivás kenyeret is, míg a diétázóknak a mákos baguette mellett a teljes kiőrlésű rozsos-magvas is elérhető.

A cég hitvallása, hogy a helyes technológia nem áldozható be sem termelékenység, sem a spórolás oltárán. „A Bridor de France közvetlenül a francia pékek tradícióiból merít: lassan, gyengéden és mértékletesen készítjük a termékeinket” – mesélik magukról. A tésztákat így sokáig kelesztik, megadva az élesztő számára a szükséges erjedési időt. Ez teszi lehetővé az ízletes péksütemények elkészítését, amelyek a jó sajtokhoz és borokhoz hasonlóan gazdag, intenzív ízvilággal bírnak.

KIMAGASLÓ VÁLASZTÉK

Nemzetközi katalógusukban több mint hatvanféle kenyér szerepel, a rusztikus, vidékies hangulatú péksüteményektől egészen a gourmet darabokig, a teljes kiőrlésű cipóktól a csavaros bagettekig. A fent már említett organikus felhozatal önmagában 23 féle péksüteménnyel büszkélkedhet a szezámmagostól a mákos zsömléig, de ha ez még nem lenne elég, a cég külön gluténmentes kínálattal is rendelkezik.   De megtaláljuk a „snackeket”, így a pizzás csigát vagy a sajtos-sonkás párnát is a választékban. És persze nem hiányozhatnak az édességek sem: macaront hét különálló ízben rendelhetünk a málnától a pisztáciáig, míg a tartletek a tejcsokis-passiógyümölcsös változattól egészen a gesztenyésig elérhetőek.

A vállalat ügyfeleinek a legkülönfélébb rendezvényeken kell helytállniuk, így a kontinentális reggeliktől a bankettek ellátmányozásáig mindenre fel vannak készülve. De nem csak kiszolgálják, alkalmanként oktatják is az ügyfeleket: világszerte rendszeres tréninget tartanak, ahol elleshető tőlük a sütés minden mozzanata.

Fagyasztás után is finom

Kevesen tudják, de a fagyasztás emberemlékezet óta az élelmiszer tartósításának módszere – már az eszkimók is ilyen módon őrizték meg a fogott halak frissességét. Ám ami igazán számít, hogy milyen az élelmiszer minősége, amikor a fagyasztás megtörténik – vélekednek a Bridornál, ahol a termékek íze a fagyasztástól garantáltan nem változik. A technológia ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a világ legnagyobb hoteljei minden nap, bárhol és bármikor friss bagetteket kínáljanak a vendégek részére.

Ami a nyersanyagokat illeti, a cég óriási figyelmet fordít arra, hogy csak a legjobb minőséggel dolgozzon. Minden összetevő, a liszttől az élesztőig, a magvaktól a gyümölcsökig rendkívül szigorú minősítési procedúrát követően kerül az ételekbe. A pains au chocolat-ban használt vanília például teljességgel természetes, azokkal a kémiai összetevőkkel szemben, amit számos konkurens termékeiben megtalálunk. A márka ahhoz is ragaszkodik, hogy kizárólag tiszta, hidrogénezett zsírtól mentes vajat használjon, így kerülik többek közt a margarint is.

Sőt: nemrégiben egy organikus Bridor de France kenyér- és péksütemény termékvonallal is előálltak, amely kizárólag környezetbarát, öko-farmokról származó alapanyagokból áll össze. A hagyományok, illetve a szakma iránti magasfokú elkötelezettségüket jól mutatja, hogy 2011 óta – a már nálunk is jól ismert – Bocuse d’Or verseny hivatalos partnerei közt találjuk őket.

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE