Menu

Pakora sügér, rizses hajdinával, paradicsom chutney-val

Hozzávalók:
  • 1,6 kg Nílusi sügér
  • 30 dkg csicseriborsó liszt
  • 8 db paradicsom
  • 10 dkg aszalt datolya
  • 20 dkg hajdina
  • 60 dkg jázmin rizs
  • 30 dkg konzerv csicseriborsó
  • 10 dkg kristálycukor
  • 40 dkg kókuszzsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • fahéj
  • gyömbér
  • cayenne bors
  • őrölt kardamom
  • őrölt szegfűszeg
  • kurkuma
Elkészítés:

A halszeleteket sózzuk, a csicseriborsó lisztet 4 dl vízzel elkeverjük, egy csipet sót és egy kávéskanál kurkumát adunk hozzá. A rizst bő vízben megfőzzük, leöblítjük, a hajdinát kevés kókusz zsíron megpirítjuk dupla mennyiségű forró vízzel engedjük fel. Ha elkészült a főtt rizzsel
a konzerv csicseriborsóval összekeverjük. Frissen vágott petrezselymet és őrölt koriandert tehetünk hozzá.

Közben elkészítjük a chutneyt:

10 dkg kristálycukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a 8 db lereszelt paradicsomot. Ezt legalább 20 percig főzzük. Fahéjjal, gyömbérrel cayenne borssal, szegfűszeggel és őrölt kardamommal fűszerezzük. Hozzáadjuk a 10 dkg apróra vágott datolyát. A kókuszzsírt felforrósítjuk.
A halszeleteket a masszában megforgatjuk. Mindkét oldalát körülbelül 3-3 percig sütjük.