Hozzávalók:
- 1,6 kg Nílusi sügér
- 30 dkg csicseriborsó liszt
- 8 db paradicsom
- 10 dkg aszalt datolya
- 20 dkg hajdina
- 60 dkg jázmin rizs
- 30 dkg konzerv csicseriborsó
- 10 dkg kristálycukor
- 40 dkg kókuszzsír
- 1 csokor petrezselyem
- fahéj
- gyömbér
- cayenne bors
- őrölt kardamom
- őrölt szegfűszeg
- kurkuma
Elkészítés:
A halszeleteket sózzuk, a csicseriborsó lisztet 4 dl vízzel elkeverjük, egy csipet sót és egy kávéskanál kurkumát adunk hozzá. A rizst bő vízben megfőzzük, leöblítjük, a hajdinát kevés kókusz zsíron megpirítjuk dupla mennyiségű forró vízzel engedjük fel. Ha elkészült a főtt rizzsel
a konzerv csicseriborsóval összekeverjük. Frissen vágott petrezselymet és őrölt koriandert tehetünk hozzá.
Közben elkészítjük a chutneyt:
10 dkg kristálycukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a 8 db lereszelt paradicsomot. Ezt legalább 20 percig főzzük. Fahéjjal, gyömbérrel cayenne borssal, szegfűszeggel és őrölt kardamommal fűszerezzük. Hozzáadjuk a 10 dkg apróra vágott datolyát. A kókuszzsírt felforrósítjuk.
A halszeleteket a masszában megforgatjuk. Mindkét oldalát körülbelül 3-3 percig sütjük.