fbpx

Orbán Viktor miniszterelnök úr a november 13-i reggeli Kossuth Rádióban adott interjúban bejelentette, hogy a vendéglátásban a kiszállításos értékesítésnél 5%-ra mérséklik az áfát. 

Ez óriási segítség, mindenki eldöntheti, hogy ezt a kb. 20%-os különbözetet elengedi az árból és így csábítóbb tud lenni a vevők részére, vagy marad az ár és a veszteségek mérséklésére használja az áfa csökkentését. Egy biztos ezzel mindenki jól járt és ez a segítség a legjobbkor érkezett.

A turizmus.com-on megjelent hírek alapján kiderült, hogy a döntés Magyar Vendéglátók Ipartestülete és az Ipar Kamara javaslatára és öt másik szakmai szervezet támogatásával, így
a Magyar Bocuse d’Or Akadémia, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ),
a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA), valamint a Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) sikerült kivívni. 

Ez a szakmai összefogás példa értékű és nagyon bízunk benne, hogy a jövőben is meg fog ismétlődni minden olyan kérdésben, ami a szakmát komolyan érinti. Gratulálunk a vezetőknek!

Miniszterelnök úr bejelentette, hogy nem lesz kötelező a védőoltás, több típusú oltásból lehet majd választani és már nincs messze az az idő, amikor a védőoltás elérhető lesz.

Ez sokaknak megnyugtató információ, de azt se feledjük el, hogy a védőoltás az egyetlen esély
az átfertőződésen kívül, ami utat nyithat a gazdaság, azon belül az idegenforgalom és
a vendéglátó ipar zavartalan működéséhez. 

Ha sikerül széles körben a védőoltást a lakossághoz eljuttatni és ők ezt be is adatják maguknak, akkor nagyon bízunk abban, hogy a tavasz még ugyan külföldiek nélkül, de korlátozásoktól mentesen, a hazai fogyasztók régi lendületével fog tudni indulni. Ehhez újból összefogásra lesz szükség.

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE