Hozzávalók:
- 200g új zélandi bélszín
- olivaolaj
- vaj
- mirelit sajtos gratin
- borjú glace
Elkészítés:
Az adagolt (200g) új zélandi bélszínt forró olíva olajon körbe pirítjuk. Ezután a hússzeletekre kis vajat rakunk és sütőben 180 C-on ízléstől függően 8-12 percig sütjük, majd csak ezután sózzuk, borsozzuk.
A mirelit sajtos gratin burgonya korongokat tepsibe helyezzük és sütőben 200 fokon készre sütjük (légkeveréses sütőben 13-15 perc).
A borjú glace-t kis edényben felforraljuk, majd tűzről levéve pár darab kis kocka vajat adunk hozzá és elkeverjük.
Tálaláshoz a bélszínt és a sült gratin burgonyát tányérra tesszük és az elkészült mártást külön kis tálkában szervírozzuk mellé.