Menu

Porhanyós Új Zélandi bélszín steak, sajtos gratin burgonyával és glace-val

Hozzávalók:
  • 200g új zélandi bélszín
  • olivaolaj
  • vaj
  • mirelit sajtos gratin
  • borjú glace
Elkészítés:

Az adagolt (200g) új zélandi bélszínt forró olíva olajon körbe pirítjuk. Ezután a hússzeletekre kis vajat rakunk és sütőben 180 C-on ízléstől függően 8-12 percig sütjük, majd csak ezután sózzuk, borsozzuk.

A mirelit sajtos gratin burgonya korongokat tepsibe helyezzük és sütőben 200 fokon készre sütjük (légkeveréses sütőben 13-15 perc).

A borjú glace-t kis edényben felforraljuk, majd tűzről levéve pár darab kis kocka vajat adunk hozzá és elkeverjük.

Tálaláshoz a bélszínt és a sült gratin burgonyát tányérra tesszük és az elkészült mártást külön kis tálkában szervírozzuk mellé.