fbpx

Szétrobbanó íz a szájban, eszméletlen szaft és tökéletes állag – ez a pulled pork tarja. Mindig legyen a hűtőben, használjuk, együnk jót bárhol, bármikor.

A pulled pork tökéletessége felett senki sem vitatkozik. Olyannyira ízes és zamatos, hogy minden nap talán nem is tudnánk megenni, mert annyira erőteljes. E mellett viszont abbahagyni sem lehet, ezért jó, ha tartunk belőle a hűtőnkben, fagyasztónkban, hogy mindig legyen, ha megkívánjuk.
A kész pulled pork tarja légmentesen lezárható zacskóban már kapható, amit bármikor elővehetünk egy baráti társaság érkezésénél, a vasárnapi ebédhez, sőt, még a kirándulásra is vihetjük magunkkal.

Pulled pork burgonyapürével: www.pixabay.com

A „Matusz-Vados pulled pork” története

Több baráti társasággal járunk össze rendszeresen borozni, sörözni, de főként enni. Kifejezetten szeretjük ezt a felnőtt társasjátékot, mert mindenki egy kicsit bizonyíthat, készülhet, izgatottan várja a másikat, a végén pedig nincs eredményhirdetés, csak lazulás. Többségében ezek az alkalmak hétköznapokra esnek, de este 11 körül már mindenki veszi is a kalapját, hiszen másnap munka van. Addig viszont igyekszik kitenni magáért mindenki. Amiért fontos, hogy hétköznapokon van, hogy egyrészt kizökkentsen a mókuskerékből, másrészről a készülődés spontán tud maradni, mert senkinek sincs ideje napokat készülődni előre. Ekkor jönnek a praktikus megoldások és a kreativitás. A legutóbbi találkán mi mentünk és Istiék vártak bennünket.

De hol a pulled pork?

Nagy volt a sürgés-forgás. Mikor odaértünk, már sültek a baguettek, szeletelték a zöldségeket és a hűtött sörök már elő is kerültek. Elérkezett a tálalás ideje, mindenki megkapta a ropogós baguettet a tányérjára, bele a zöldségeket, köré a chiliszószokat, majd Isti a hűtő felé indult. Kivett egy tasakot, felvágta és a tartalmát a forró serpenyőbe öntötte. Kész pulled pork volt, sok-sok szafttal, amit forrón a baguettekre halmozott és még mártás, szósz sem kellett hozzá. Sok zöldséggel, hideg sörrel, újhagymával – egyszerűen tökéletes partiétel volt. A végén azért megkérdeztük, hogy csinálta meg előre ezt a tépett húst, de azt felelte: „Ez gyerekek tarja, a Matusz-Vados pulled pork, ezt rendeljük mindig.”

Pulled pork baguette-ban. www.pixabay.com

Tökéletes a kirándulásra

Nagyon unalmas már a párizsis vagy rántott húsos szendvicsek sorozata utazás közben, és még kevésbé szeretem, ha meg kell állni valami benzinkútnál egy gyors szendvicsre, hot-dogra. Újabb és újabb praktikák jutnak viszont az eszünkbe, amivel ezeket elkerülhetjük és menet közben is tökéletes, apró pikniket rendezhetünk. Persze, a magyar ember régi retikülje, azaz a hűtőtáska kelleni fog hozzá.
Újabban már kevésbé lédús zöldségeket szeletelek fel a hosszabb útjainkra és olajos kencéket készítek hozzájuk. Ilyen a sült fokhagymás salsaszósz olívaolajjal, citrommal, petrezselyemmel, amihez sok sárgarépát vágok hasábra, uborkát, zellerszárat és ezt tunkoljuk a szószba, ha nassolnánk valamit. A nagyobb megállóknál viszont jó, ha valami tartalmas is van a hűtőtáskában, de mégsem kell melegíteni és nagyon megteríteni sem hozzá. A légmentes tasakokba zárt pullod pork nálunk nagyon bevált. Tortillába tekerem, a zöldségekkel kiegészítem, pár lapsajt és feltekerem. Mindenkinek 2 nagy tortilla batyu, és az utazáshoz tökéletes jól lakott.

Szendvicsben. www.pixabay.com

A pulled pork lassan, füstön, azaz smokerben készülő lapockából vagy tarjából sertéshús, aminek receptje eredetileg Amerikában honos. Akinek nincs speciális eszköze, az otthon is elkészítheti, de szükséges hozzá egy öntöttvas edény. Lassú sütéssel 3-4 óra alatt tökéletesen, szálaira bomló omlós húst kap a végén.#

Tags: , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE