fbpx

Ezzel a recepttel az is megszereti a halat, aki sosem volt rajongója. A rácponty az egyik legjobb dolog, ami az ebédlőasztalra kerülhet vasárnap, szóval elő a kötényeket és ugorjatok neki, mert garantáltan siker lesz a családnál!

Hozzávalók 4 főre:

A rácponty elkészítése:

  • Az előkészített, irdalt pontyfilét vékony, füstölt szalonnacsíkokkal megtűzdeltjük, megsózzuk és kevés zsírban elősütjük.
  • A megmarad füstölt szalonnát kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a szeletekre vágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot.
  • Sót és fűszerpaprikát adunk a lecsóhoz majd belekeverjük a tejfölt.
  • A zsírral kikent tepsit a héjában főtt, megtisztított és felszeletelt burgonyával kibéleljük, majd ráhelyezzük az elősütött halszeleteket.
  • Leöntjük a tejfölös lecsóval, majd ismét szeletelt burgonyát teszünk a tetejére. Minden réteget sóval ízesítünk, utána pedig meglocsolunk tejföllel.
  • 175 °C fokos sütőben készre sütjük. Ha elkészült, meleg tejföllel díszítjük.

Jó étvágyat!

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE