fbpx

Nem nagyon tudok elképzelni olyan embert, aki nemet tudna mondani egy korrekt rakott burgonya láttán. Ennek a méltán népszerű ételnek is ezer verziója létezik, én most a klasszikus receptet hoztam.

Hozzávalók 4 főre:

A rakott burgonya elkészítése:

  • A burgonyát megtisztítjuk, majd fél cm vastag szeletekre vágjuk.
  • A tojásokat 10 percig főzzük, öntsük le róluk a vizet, hűtsük ki, majd tisztítsuk meg, és szeleteljük fel.
  • A kolbászt vágjuk tetszőleges vastagságú karikákra.
  • Egy tepsit kenjünk ki vajjal, és a karikára vágott krumpli felét pakoljuk az edény aljára úgy, hogy fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk, helyezzük rá a kolbászkarikákat, a tojásszeleteket.
  • Végül a burgonya másik felét. Ismét sózzuk, borsozzuk.
  • Öntsük rá a tejszínnel kikevert tejfölt, és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
  • Helyezzük 150 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 1,5 órát, amíg meg nem puhul a burgonya. A sütés utolsó 10 percében emeljük a hőfokot 200 fokra, hogy megpiruljon a teteje.                   

Kovászos uborkával vagy uborkasalátával tálalva az igazi!

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE