fbpx

Szilveszterre nagyszerű étel a ropogós malacsült, amelynek ugyan az elkészítése 2,5- 3 óra is lehet, de megéri a fáradtságot. Pirított kolozsvári szalonnán dinsztelt káposztával és hagymás sült burgonyával az igazi.

Hozzávalók:

Sült elkészítése:

A malaccomb bőrét beirdaljuk, úgy, hogy a húst ne sértsük meg, besózzuk, borsozzuk a húsos oldalát, majd egy sertészsírral kikent tepsibe elhelyezzük bőrével felfelé. Rászórjuk a felszeletelt, vagy felkarikázott vöröshagymát, melléteszünk két db babérlevelet és meglocsoljuk a zöldségalaplével.  Alufóliával lefedjük és 180 Celsius-fokos előmelegített sütőbe betesszük sülni 1,5- 2 órára. Amikor már csaknem puhára sült a hús, akkor levesszük róla az alufóliát és továbbsütjük fél órán keresztül, hogy ropogósra pattogjon ki a bőre.

Bajor káposztaköret:

A kolozsvári szalonnát 1×1 cm-es kockákra felaprítjuk, vöröshagymát apróra felvágjuk, a savanyú káposztát hosszában felvágjuk. Megpirítjuk a kockára vágott kolozsvári szalonnát az aprított vöröshagymával, majd ráhelyezzük a savanyú káposztát.  Ráöntjük a bort, így együtt pároljuk 25-30 percig.  

Hagymás pirított burgonyaköret:

A nagyobb burgonyákat kettévágjuk, majd kevés zsíron serpenyőben megpirítjuk. Mielőtt elkészül, rádobjuk a felszeletelt vöröshagymát és együtt néhány percig továbbsütjük.

Forrón tálaljuk!

Patkó Dávid kreatív séf ajánlásával!#

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE