fbpx

Hozzávalók:
Libamellfilé „A” 300-400 g/db
Sütőtökkocka DARTA
Mini gratin csicsókával és paszternákkal Aviko
Vaj 82% márkázott Ammerland 250 g/db
Tejszín főző állati 20% Debic Original

Elkészítés:
Az áttörölgetett hízott libamellek bőrét beirdaljuk. Figyeljünk arra, hogy ne vágjuk át húsig a bőrt, mert a bőrréteg megóvja a libamellünket a kiszáradástól. Pár csepp olívaolajat öntünk a serpenyőbe és bőrével lefelé kezdjük el megpirítani a libamellünket.
Saját zsírjában sütjük meg. Fordítás előtt sózzuk, borsozzuk.
Nem szabad túl magas hőmérséklete sütni, mert túl hamar megpirul a liba bőre, de nem fog elegendő mennyiségű zsír kisülni belőle.

Körülbelül 3 perc alatt a bőre szépen megpirul, ekkor átfordítjuk, és minden oldalról adunk egy kérget a húsunknak.

Sütőnket előmelegítjük 180 fokra. A körbepirított libamellünket egy kis friss kakukkfűvel és kevés vajjal ízesítjük. Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt rozéra sütjük. Sütés után 10-15 percet pihentetjük.

Ez idő alatt el is tudjuk készíteni köretünket.

Sütőtökkrémünkhöz használt sütőtökkockát először alacsony fokozaton elkezdjük felolvasztani. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés főzőtejszínnel 3-4 perc alatt összepároljuk.

A sütőtök édességét egy kevés almaborecettel kompenzáljuk, ezzel már nem szükséges összeforralni. Turmixgéppel krémesítjük.  

A csicsókás, paszternákos gratint egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalásnál egy kis áfonyával és kakukkfűvel díszíthetjük. #   

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE