Menu

Rózsaszín füstölt kacsamell

Hozzávalók:
Elkészítés:

Füstölt kacsamell: A kacsamellet előkészítjük 8%-os só oldatban 1 órán át pihentetjük, leszűrjük, átmossuk. Bőrös oldalával kezdve elősütjük, megszórjuk, barnacukorral majd megfordítjuk és azt az oldalát is megpirítjuk. 15 percig a füstkapszulával füstöljük. Kihűtjük, vákuumzacskóba tesszük a vajjal és a kakukkfűvel, 63 celsius fokos sous-vide-ben 30 percig készítjük.

Zöldfűszeres gratin burgonya: A zöldfűszerekből fűszerolaját készítünk. A tisztított burgonyát vékonyra szeleteljük, összekeverjük a tejszínnel és a zöld fűszerolaj sűrűjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 155 celsius fokos sütőbe. 45 percig készítjük.

Ezerjós savanyú káposzta:A káposztából a szokott módon párolt káposztát készítünk, amit a végén csomborral és az ezerjóval ízesítünk.

Tálalás: A gratin burgonyát szeleteljük, tányérra tesszük, zöldfűszer olajjal meglocsoljuk, mellé tesszük az elkészült káposztát. A kacsamellet kibontjuk a zacskóból forró serpenyőben megkérgezzük, szeleteljük és a köret tetejére tesszük. Meglocsoljuk, mogyorós vajjal megszórjuk durva sóval, és megöntjük jus-val.