Menu

Sárgabarackos őzgerinc currys sárgabarackkal

Hozzávalók:

Nedves páchoz:

Elkészítés:

Csepegtessük le a nedves pácban érlelt őzgerincet, majd vékony pengéjű késsel középen szúrjuk fel és töltsük meg az aszalt sárgabarackkal. Sózzuk, borsozzuk. A cikkekre vágott almával, naranccsal és vöröshagymával együtt tegyük tepsibe, fűszerezzük friss fűszer növényekkel, borókabogyóval és babérlevéllel. Kevés olajjal meglocsoljuk és 160 °C fokos sütőben süssük puhára körülbelül 1-1,5 óra alatt. Miközben a hús sül, készítsük el a currys sárgabarackot. A megtisztított, kimagozott barackokat daraboljuk kockákra, majd egy lábasban cukorral főzzük meg. Miután felforrt, botmixerrel pürésítsük. Fűszerrezük curry porral és főzzük tovább még néhány percig. Az elkészült húst szeletelés előtt 10 percet még pihentessük, majd minden második bordacsontnál daraboljuk. Tálalásnál a hús alá öntsünk a mártásból.