fbpx

Hozzávalók:

Borókás erdei áfonyamártás:


Finomra aprítunk 1 sonkahagymát, amit kevés vajjal és cukorral fogunk karamellizálni. Vajat olvasztunk, és mielőtt megbarnulna, hozzáadjuk a hagymát és a cukrot. Amikor halványan karamellizálódik a hagyma, hozzáadjuk az erdei áfonyát. Borókabogyóval ízesítjük, ami remekül illik majd a szarvas bélszínünkhöz. Alacsony hőfokon sűrűre főzzük.

Szarvas bélszín:


Kevés tisztítást igényel, a húson lévő vékony hártyákat levágjuk, hogy a sütést követően ne legyen rágós. Mivel rózsaszínűre szeretnénk sütni a szarvas bélszínünket, előmelegített serpenyőbe kevés olajat öntünk, így kérgezzük körbe. Sózzuk, borsozzuk. Ahhoz, hogy egyenletes kérget tudjunk neki adni, ne forgassuk folyamatosan, hagyjuk, hogy minden oldal szépen megpiruljon. Pirítás után egy tepsire helyezzük, zúzott fokhagymát és vajat adunk hozzá. Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon 6-8 percig sütjük.

Hercegnő burgonya:


Ezzel nincs semmi más dolgunk, mint zsírpapírral bélelt tepsibe helyezzük fagyos állapotban, és 180 fokos sütőben nagyjából 10 perc alatt készre sütjük.

Pirított erdei vargánya:


A gombákat félbevágjuk és előmelegített serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Fontos, hogy forró serpenyőbe kezdjük a sütést, hogy ne főzzük a gombát, hanem pirítsuk. A gombákat se mozgassuk sütés közben, hogy egyenletes szép kérget kapjanak. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés vajjal fejezzük be a sütést, a felolvadt barna, habzó vajjal locsolgassuk még a vargányát.

Tálaláskor díszíthetjük almacsipsszel és friss petrezselyemmel.#

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE