Menu

Szarvassült házi knédlivel

Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítés:

A letisztított szarvascombot lehetőleg egyenlő nagyságú darabokra vágjuk.
A fent említett zöldségeket tisztítás után egyenlő darabokra vágjuk és a fűszerekkel ízlés szerint olajjal vörös borral a szarvascombra öntjük és egy éjszakát ebben a zöldséges pácban pácoljuk a combdarabokat.
Másnap a zöldséges páccal együtt a 145 fokon gőzös sütőben addig sütöm míg a maghőmérséklete el nem éri a 90 fokot csak ilyen magas maghővel érhető el hogy vaj puha legyen.
Tálalásig nedves konyharuhával vagy fóliával fedem le a húst mert különben kiszárad és élvezhetetlenné válik. A visszamaradt zöldséges alapot egy lábasban kiforralom, botmixer segítségével átturmixolom, áfonyalekvárral kevés vörös borral és sóval után ízesítem és egy kis keményítővel beállítom a mártás megfelelő sűrűségét.
Mindeközben a már megkelt és kiformázott knédlit 20 perc alatt készre gőzölöm.
Jó étvágyat kívánunk!

Bokor Péter Albapark konyhafonök