fbpx

Gyorsan, 30-45 perc alatta elkészíthető étel, amely nemcsak egészséges, hanem különleges ízeket is varázsol az asztalunkra!

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

Szent Jakab kagyló elkészítése:

A kagylóhúst szobahőmérsékleten tartjuk felhasználás előtt 30 perccel.
A kagylót papír segítségével szárazra töröljük, és kevés olajon előmelegített serpenyőben elkezdjük sütni őket. Ne vajon kezdjük a sütést, mert hamar megég és keserű lehet tőle az ételünk. Kb. 2-2 percet sütjük oldalanként, majd az első fordítás után sózzuk, frissen őrölt borsot törünk rá, és itt dobunk hideg vajat a serpenyőbe, majd habzó barna vajjal locsolgassuk, így fejezzük be a kagylónk sütését.

Zöldborsópüré:
Mentás-zöldborsópüréhez kevés vajon hagymát fonnyasztunk, nem kell színt kapjon, majd rádobjuk a borsót, kevés cukrot, sót és frissen őrölt borsot. Kevés zöldség alaplét öntünk rá, de
számoljunk azzal is, hogy a fagyasztott borsó is enged minimális vizet ki magából.
Nem kell túl sokáig főzzük, csak éppen addig, hogy a szemek megpuhuljanak. Frissen facsart citromlevet adunk hozzá és friss menta leveleket, ezzel még egyszer kiforraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. Ha szükséges öntünk le alóla alaplevet, annyit hagyjunk csak az edényben, hogy a képen látható sűrű borsópürét el tudjuk készíteni, kevés hideg vajat dobjunk hozzá, és egy botmixer segítségével daráljuk pépesre.

A serrano sonka szeleteket 2 zsírpapír között lesúlyozva süssük ropogósra 190°C-os sütőben.

A borsópürét halmozzuk a tányér közepére, erre jöhetnek a kagylóhúsok, majd a ropogósra
sült serrano sonkából törjünk rá.


Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE