fbpx

Az olasz konyha számos fantasztikus tésztával büszkélkedhet, a riminesi tészta biztosan egyikük. Ez a hosszú, spirális tészta, az eredeti receptúra alapján akár 50 cm-t is lehet és egyáltalán nem hasonlít más olasz tésztákra.  

A Riminesi tészta története

A tészta története egészen a 19. századig nyúlik vissza, és számos olasz legenda kering az eredetéről. Az egyik szerint az első riminesi tésztát a város nevét viselő Rimini kikötőjében készítették először. Az alapanyagok között szokás szerint megtalálható a búzaliszt, a tojás és a víz, melyeket aprólékosan dolgoznak össze, hogy a tészta tökéletes állagot kapjon. A riminesi tésztát hagyományosan kézzel készítik, mivel a tészta hossza és spirális formája bonyolult és időigényes folyamat, de cserébe az eredmény mindenért kárpótol. Ez a fajta kézi gyártás biztosítja a tészta magas minőségét és egyediségét, emellett sima textúrája és finom illata azonnal felidézi az olasz életérzést. Tökéletes választás azok számára, akik szeretik a hagyományos olasz ételeket, de új ízeket is kipróbálnának. 

Ezzel párosítsd

A Riminesi tészta nem csak olyan hagyományos olasz ételekhez perfekt, mint a bolognai ragu vagy a paradicsomos tészta, hanem a modern, innovatív ételek elkészítéséhez is kiválóan alkalmas. Általában sós, ízes szószokkal tálalják, melyekhez kiválóan passzolnak a klasszikus sajtok és zöldségek. Mivel a hossza akár 40-50 cm is lehet, vastagsága pedig csak 2-3 mm, így ezt a lapos tésztát egyszerűen darált hússal, paradicsommal, fokhagymával és bazsalikommal tálalják, hiszen a mélyedéseiben kiválóan meg tud “ülni” a ragu.  

Jól párosítható különféle szószokkal, zöldségekkel, húsokkal és halakkal, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb ízkombinációt.Ha pedig valami különlegesebb ízvilágra vágysz, akkor próbáld ki pesztós csirkével és grillzöldségekkel, és máris egy ízletes, egészséges és laktató ebédet varázsolhatsz vendégeid számára.  

Összességében a riminesi tészta egy különleges, de könnyen elkészíthető tésztafajta, amely rengeteg lehetőséget rejt magában az ízek és textúrák kombinálására. Ha olasz konyhán dolgozol, akkor mindenképpen próbáld ki, és fedezd fel az olasz gasztronómia finom világát! 

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE