fbpx

Ebben a hideg időben kevés jobbat tudunk elképzelni egy tartalmas forró levesnél, ez a tárkonyos szarvasragu leves pedig pontosan ilyen! Hogy még laktatóbb legyen, most gnocchi is került bele.

Hozzávalók 4 főre:

A tárkonyos szarvasragu leves elkészítése:

  • A zöldségeket alapos mosás után megpucoljuk, felkockázzuk majd kevés sóval feltesszük főni. Adjuk hozzá a borókabogyót, babérlevelet, egy fej vöröshagymát héjastól és főzzünk belőle alaplevet. 
  • A finomra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát zsiradékon elkezdjük pirítani. Egy citrom húsát kockázzuk fel, adjuk a hagymákhoz majd pirítsuk tovább. Tegyük hozzá a szarvaskockát, fűszerezzük a tárkonnyal, kakukkfűvel és rozmaringgal, adjunk hozzá kevés sót és folytassuk a pirítást. Miután jól kellemes színt kapott, szűrjünk az alaplevünkből hozzá annyit, amennyi éppen ellepi. Pároljuk tovább addig, míg szinte teljesen puha nem lesz (10 percenként érdemes ellenőrizni a hús állagát).
  • Ezután adjuk hozzá a kockázott zöldségeket és a kockázott vargányát. Adjunk hozzá még alaplevet és főzzük tovább. 
  • Ha a zöldségek félpuhák adjuk hozzá a zöldborsót is, és további 5-6 percig főzzük. Ezután öntsük fel főzőtejszínnel és forraljuk ki. Tegyük a levesbe a gnocchit és 1-2 perc forralás után el is készült a leves. 
  • Tálaláshoz ajánlok lepirítani negyedelt ördögszekérgombát és mellé kínálni. A levest szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel és egy csipet reszelt citrom héjával. 

Jó étvágyat! 

test asdf asdf a sdf asd asdf