Hozzávalók:
- 30 dkg nílusi sügér
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg ceruzabab
- 30 dkg gomba
- 2 db lime
- 5 dkg friss koriander
- 2 dl kókusztej
- 40 dkg cukor és 20 dkg só (a hal marináláshoz szükséges)
- kurkuma
- curry
- vegeta
Elkészítés:
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. 1 liter vízzel felengedjük sóval, vegetával és egy csipet curry-val fűszerezzük. Amikor a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a gombát, a ceruzababot, a kaliforniai paprikát, a kókusz tejet és még egy liter vizet. A limeot lereszeljük, félbevágjuk, kifacsarjuk mind a levét, mind a héját hozzáadjuk az összeaprított korianderrel együtt.
A sót, a cukrot a kurkumát összekeverjük, ezzel a halszeleteket betemetjük, és így 8 órán át hűtőben tároljuk. Az idő eltelte után a halakat kivesszük. Letöröljük, folpackba csomagoljuk és felhasználásig fagyasztóba tároljuk.
Amikor elkészült a leves a halszeleteket hajszál vékonyra szeleteljük, a levesbe tesszük.