Menu

Thai zöldségleves, hal carpaccio-val

Hozzávalók:
Elkészítés:

A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. 1 liter vízzel felengedjük sóval, vegetával és egy csipet curry-val fűszerezzük. Amikor a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a gombát, a ceruzababot, a kaliforniai paprikát, a kókusz tejet és még egy liter vizet. A limeot lereszeljük, félbevágjuk, kifacsarjuk mind a levét, mind a héját hozzáadjuk az összeaprított korianderrel együtt.

A sót, a cukrot a kurkumát összekeverjük, ezzel  a halszeleteket betemetjük, és így 8 órán át hűtőben tároljuk. Az idő eltelte után a halakat kivesszük. Letöröljük, folpackba csomagoljuk és felhasználásig fagyasztóba tároljuk. 

Amikor elkészült a leves a halszeleteket  hajszál vékonyra szeleteljük, a levesbe tesszük.