fbpx

Attól, hogy relatív nehéz ételről van szó, egy jó körömpörkölt bármikor helytáll, akár egy családi rendezvényen, vagy egy baráti összejövetelen egyaránt. A lényeg, hogy bográcsban készüljön, és ha lehet, akkor fával tüzeljünk alá. Így lesz tökéletes az ízhatás. Nyáron például készíthetünk mellé egy fantasztikus kovászos uborkát.

Hozzávalók 4 főre:

1,5 kg sertésköröm

0,8 kg sertéscsülök

4 ek olaj vagy sertészsír

1 db hegyes erős paprika

4 fej vöröshagyma

1 db tv-paprika 

8 gerezd fokhagyma

1 db paradicsom

1 dl vörösbor

víz

só, bors

1 tk őrölt kömény

1 ek pirospaprika

2 db babérlevél

Burgonyagolyó

A körömpörkölt elkészítése:

A húsokat alaposan  mossuk át, az esetleges szőrszálaktól tisztítsuk meg.

Az apróra vágott, sózott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát, és a zúzott fokhagymát. Mikor a lecsós alap megpuhult, mehet az őrölt paprika és a kömény, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Így már kész is van a tökéletes pörköltalapunk. Tegyük bele a megfelelő méretűre vágott sertéskörmöket és a kockára vágott hátsó csülköt. Ezután addig főzzük, ameddig tökéletesen meg nem puhul. Ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott vizet.

Tálalhatjuk főtt krumplival, vagy bele is főzhetjük a csülök zsíros levébe. Ha így döntünk, a majdnem kész húshoz adjuk a félbevágott burgonyát, a vizét pedig pótoljuk.#

Tags: , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE