Receptek

Tonhal sushi

Napjaink egyik legnépszerűbb trendi étele a sushi, amelynek elkészítése se ördöngösség! Íze azonban különleges, egészséges, amivel elkápráztathatjuk a vendégeinket, vagy éppen a családot!

Hozzávalók:

Sushi minőségű tonhal

Rizs

Sushiecet

Szójaszósz

Mirin

Garnirung: wasabi, uborka, savanyított gyömbér

Elkészítése:

A sushi minőségű tonhalat kiolvasztjuk, letörölgetjük és két három órára marináljuk. A marinádhoz két evőkanál mirint, két evőkanál sötét szójaszószt és jó minőségű sushi- vagy rizsecetet használunk. Ez utóbbiból csak keveset. A kerekszemű rizst többször is átmossuk. Rizspároló edényben vagy egy lábosban másfél-kétszeres mennyiségű vízzel megpároljuk, sushiecettel ízesítjük. Amint picit kihűlt, két kanál segítségével gombócokat formázunk, ezt egy kis tányérra helyezzük. Uborkából hosszú szeleteket vágunk, nagyon enyhén sózzuk, meglocsoljuk pár csepp rizsecettel és egy csipet barna cukorral. Ezután a marinált halat a folyadékból kivéve fekete szezámmagba forgatjuk. Éles késsel vékony szeleteket vágunk a halból, amit a rizsre fektetünk. Savanyított gyömbérrel, wasabival és szójaszósszal tálaljuk.#

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.