fbpx

A Tornácos étterem és a hozzátartozó vendéglátó komplexum 1996-ban indult egy kis, családi vállalkozásként, majd szép lassan a környék egyik leglátogatottabb úticéljává nőtte ki magát. A konyhafőnök, Ferkis Zsolt több mint húszéves tapasztalatával januárban csatlakozott a csapathoz, mellyel új lendületet vett az étterem forgalma.

A Tornácos Soprontól nem messze található, mely a természet csodálatos látványával és a szőlőültetvényekkel körülvett tájhoz közel esik. Az épület maga is lenyűgöző – a rusztikus, de modern design tökéletesen illeszkedik a történelmi környezetbe, az étterem pedig hatalmas terasszal rendelkezik, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a vidékre. A lokáció tekintetében duplán szerencsések, mivel egyrészt a kerékpárút közvetlenül mellettük fut, másrészt a hegykői termálfürdő is közelben van, így a magyar vendégek mellett a külföldi turisták is előszeretettel térnek be hozzájuk.

A Tornácos étterem csapatához januárban csatlakozott Ferkis Zsolt, aki izgalmas fogásokkal színesítette a nemzetközi étlapot.
Fotó: Tornácos étterem

Helyben pedig nincs hiány, a télikertbe 70, a nyári bringateraszon 60, a kékfestő teremben 50 főt tudnak kényelmesen leültetni, amihez tartozik még egy hangulatos grilludvar is. Legújabb LifeStyle hoteljük borbárja és kertje pedig maga földi paradicsom! Ideális helyszín családi rendezvények, kerti partyk, exkluzív esküvők megtartására is. Ehhez mérten pedig többféle szállás típusból választhat, aki itt hajtaná álomra a fejét. A romantikus, franciaágyas szobáktól a nagy családok számára kialakított, praktikus apartmanig tudunk foglalni náluk.

Fotó: Tornácos étterem

Nemzetközi étlap, magyaros vendéglátás

A rengeteg határon túlról érkezőnek kedvezve az étlapot úgy alakították ki, hogy minden ízlést maradéktalanul kiszolgáljanak. Így kerülhet egymás mellé a grillezett bélszínsteak, a mediterrán rizottó, a csirkepaprikás túrós galuskával és az elmaradhatatlan magyar klasszikus, a túró gombóc. A közönségkedvenc ételek között van az édesburgonyával tálalt kacsamell, a különleges pácban érlelt rántott hús és a szezonnak megfelelő, könnyű saláták. Az étlap Zsolt érkezésével szinte teljesen megváltozott szem előtt tartva a korábbi preferenciákat és a bevált fogásokat. Az árakat azonban igyekeztek úgy meghatározni, hogy a helyiek számára is elérhető legyen egy finom, családi ebéd vagy vacsora. A menüt egyébként évente kétszer váltják, de hogy a rövid szezonnal bíró alapanyagok se maradjanak el, havonta készül séfajánlat is, amin jelenleg házi lecsó, gyümölcskrémleves és tőkehalsteak kapott helyett. A felhasznált alapanyagokhoz több zöldség és fűszernövény is a saját kertjükben terem, mellyel nem csak a frissességet garantálják, de a fenntarthatóságot is fontos szerepet kap náluk. Aki hazavinne egy keveset a Tornácos kínálatából, annak nagy szerencséje van, ugyanis a térségi összefogást erősítve a helyi kistermelők több terméke is kapható elvitelre. Így juthat otthonra is zseniálisan finom szörp, lekvár és természetesen bor is.

Fotó: Tornácos étterem

Rosszabb a szezon, de igényesebbek a vendégek

A fővároson túli séfek véleményével egybehangzóan Zsolt is úgy látja, hogy sajnos a nagyobb forgalmú napok egyértelműen hétvégére redukálódnak, hétköznap csak elvétve van teltház. Hangsúlyozza azonban, hogy úgy tapasztalja, hogy a vendégeknek egyre nagyobb igénye van a valóban minőségi ételekre, a korábban tapasztaltakkal szemben, mikor inkább a mennyiség számított. Szó sincs arról azonban, hogy itt ne lehetne jól lakni, így aki egy biztos pontot keres Sopron környékén, itt nem fog csalódni!

Cím: 9437 Hegykő, Kossuth Lajos utca 74.

Tags: , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE