fbpx

A vendéglátás és a turizmus az elmúlt évek mostohagyerekeként tengette magát, és számos megpróbáltatáson esett át. Voltak sokan vesztesek, és lettek nyertesek is, az viszont kétségtelen, hogy hazánk mindkét ágazata nagyban függ a külföldi turizmustól. Amire eddig a vendéglátásra felépített szektorok számíthattak, az nem más, mint a belföldi turizmus. Tehát a belföldi igényekre építhető az igencsak érzékeny kereslet. Most, hogy az első külföldi vendégek megnyitották a szezont, talán reménykedhetünk abban, hogy az eddigieknél gyümölcsözőbb nyári szezon várhat ránk.

Fotó: Pixabay

Hévíz-Balaton Airport turistakikötő

A Hévíz-Balaton Airport egy olyan légikikötő, amelyet kevesen ismernek hazánkban, viszont mérvadó a balatoni régióban. Egyértelmű szükségszerűsége abból adódik, hogy hazánk egyik legfontosabb, a turisztika által frekventált régiójában működik. Mondhatnánk egyszerűen turista kánaánja a Balaton légi kikötőjének, ami összeköt minket a világgal. Persze nem csak a Balaton, hanem az egész balatoni régió érzi hasznát. Hiszen nem csak a magyar tenger vonzza az idelátogatókat, hanem a Hévíz, mely Európa szinten híres gyógyfürdő, a Badacsony lankái, a Tihanyi-félsziget csodálatos apátsága, és természetesen minden egyedi gasztronómiai élmény, melyet megtapasztalhatnak.

Fotó: Pixabay

Az idei első charterjárat nem is közelről, hanem egészen Drezdából hozott gyógyüdülésre turistákat a Hévíz-Balaton Airportra. A Sundair gépe, amely a világ számos pontjára juttatja el a pihenni, kikapcsolódni vágyó embereket, Mallorca, Tenerife, Korfu, Várna, Gran Canaria mellett most a Hévíz-Balaton Airporton is landolt.

Az elmúlt 2021-es esztendőben a koronavírus rányomta a bélyegét a teljes szezonra, és a a Hévíz-Balaton Airport charterszezonjának kezdetére is. Ez által tavaly csak júniusban tudtak érkezni hozzánk az üdülésre vágyó turisták és azok is relatív kis számmal. A mostani érkezéssel már biztatóak a jelek, hiszen COVID, háborús helyzet ide vagy oda, az első járat 120 utassal érkezett hozzánk.

Fotó: Pixabay

Az már biztos, hogy idén több turista jön 

Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a következő charterjárat három hét múlva várható, és ezzel el is indul a szezon. Már azt is tudják, hogy az idei szezonban még kilenc hasonló járat fog érkezni a Hévíz-Balaton Airportra. Többnyire Németországból, várhatóan Frankfurtból, Erfurtból és Lipcséből várnak járatokat. Hogy meddig tart a turistaszezon, és még hány gép fog landolni náluk, az még változhat, viszont óriási eredmény, hogy június közepétől a Wizz Air menetrendszerinti járatokat fog indítani és Dortmundot fogja összekötni a Hévíz-Balaton Airporttal.

A reptér nem csak a turisztikát hivatott kiszolgálni, hanem mint a régió egyetlen összeköttetése a nagyvilággal, kifejezetten fontos az üzleti céllal hazánkba érkező emberek számára. Lehetőséget biztosít ezek mellet a magángépek, sportgépek fogadására is, amely ugyancsak a turisztikai érdekeket szolgálja.

Fotó: Pixabay

A szezon tehát biztatóan indul

Mivel az elmúlt COVID-dal sújtott esztendőkben a vendéglátás és a turizmus ágazatai leginkább belföldi közönségre számíthattak, kifejezetten biztató jel a szezonra nézve a Hévíz-Balaton Airport nyilatkozata. Mind a két szektorra ráfér egy erős nyár, egy turistákban gazdag szezon, ami által talán gazdaságilag is fellélegezhet a régió. A sármelléki reptér akár központjai is lehet hosszú távon azoknak a törekvéseknek, amik által meg tudjuk mutatni hazánk szépségeit, legfőképpen a Balatont, a balatoni tájat, ízeket, borokat, és azt a szeretetteljes vendéglátást, amit hazánk képvisel Európában.

Szerző: Budafoki Tamás

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE