fbpx

A tüskés pecsenye az egyik kedvenc steakalapanyagom. Rendkívül márványozott szerkezetének köszönhetően igen könnyedén, üzembiztosan elkészíthető, csak néhány apró praktikát kell bevetni a siker érdekében.

Hozzávalók:

Marha tüskés pecsenye Greater Omaha

Vaj 82%

Fekete bors egész Kotányi Gastro

A csomagolás eltávolítása után töröljük szárazra a húst egy papírtörlővel. Ezután vágjunk belőle körülbelül másfél ujjnyi vastagságú szeleteket. Helyezzük egy tányérra, majd egy folpackkal lefedve hagyjuk szobahőmérsékleten körülbelül fél órát. Ez idő alatt a szeletek maghőmérséklete megemelkedik, így lesz a végén tökéletes állaga a steaknek.

Hevítsünk fel egy serpenyőt jó forróra. Öntsünk bele maximum 1 cl zsiradékot, majd tegyünk bele néhány szelet húst (nem szabad túl sokat, mert nem fog megfelelő kéreg képződni a szeleteken).

2-2 perc sütés oldalanként, majd hozzádobunk néhány szelet vajat és egy ág rozmaringot. Egy kanál segítségével locsolgatjuk a hús tetejét a megolvadt vajjal. Közben intenzíven sózzuk és borsozzuk, hogy a vaj és az “íz” eljusson a hús rostjai közé. Ezután néhány percre 160 °C-os sütőbe tesszük, majd onnan kivéve 5-6 percet pihentetjük, ezután tálalhatjuk is.#

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE