fbpx

A vegán étkezés egyre népszerűbbé válik világszerte. Sokan választják ezt az életmódot különféle okokból, legyen szó egészségről, állatjólétről, környezetvédelemről vagy akár az éghajlatváltozás elleni küzdelemről. A vendéglátásban a fogyasztói igényekhez való alkalmazkodás létfontosságú. A növényi alapú életmód terjedésével egyre több ember keres vegán opciókat az étlapokon, beleértve a desszerteket is. De miért előnyös a vendéglátóhelyeknek, ha van vegán desszert az étlapon?  

Szélesebb Célcsoport

 A vegánokon túl sokan mások is választanak növényi alapú ételeket egészségügyi vagy környezetvédelmi okokból. A vegán desszertek kínálata lehetővé teszi a vendéglátóhelyek számára, hogy vonzóbbak legyenek egy szélesebb közönség számára. 

Kiemelkedés a Tömegből 

A vendéglátóhelyek számára létfontosságú a versenyképesség. Egy különleges, ízletes vegán desszert kínálatával a hely kiemelkedhet a tömegből és egyediséget hozhat a piacon. 

Fenntarthatóság és Felelősségvállalás

A vendégek egyre inkább keresik azokat a vendéglátóhelyeket, amelyek fenntarthatóbb megoldásokat kínálnak. A vegán ételek gyakran kevesebb erőforrást igényelnek a termelés során, ami a vendéglátóhelyek számára lehetőséget adhat arra, hogy fenntarthatóbb brandképet építsenek. 

www.123rf.com

Allergiák és Érzékenységek 

Sok ember szenved tejtermék- vagy tojásallergiától. Ezek a desszertek gyakran elkerülik ezeket az összetevőket, így lehetőséget nyújtanak azoknak, akik egyéb okokból kerülik az állati eredetű termékeket. 

Gazdaságosság

Néhány vegán összetevő, mint például a magvak, hüvelyesek vagy bizonyos gyümölcsök, hosszabb eltarthatóságot kínálhatnak és gyakran költséghatékonyabbak lehetnek hosszú távon, mint az állati eredetű alapanyagok. 

… és akik ebben élen járnak  

A Pfalzgraf, akik már 35 éve az egyik piacvezető cég a fagyasztott torta -és süteménypiacon. Négy kulcsértékük a család, az alkalmazottak, a vásárlók és a minőség, melyek minden, a vállalat által meghozott döntés középpontjában áll. A családi vállalkozás, melyet a harmadik generáció vezet, ezeket az értékeket hagyományokkal és szenvedéllyel ötvözi. A fogyasztók növekvő tudatosságát éppen ezért ők sem hagyják figyelmen kívül. Tudatosan helyben készítik süteményeiket, és nagy hangsúlyt fektetnek a helyi termékek felhasználására. Hitvallásuk, hogy nem szabad és valójában nem is lehet kompromisszumot kötni az élvezetekben. Ennek szellemében vezették be 2023 új, vegán finomságukat, a körtés csokoládértortát. A szaftos, puha csokoládés piskótát körte darabok és étcsokoládé forgácsok tesznek teljessé, melyet zselés máz borít.  

Fotó: Pfalzgraf
Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE