fbpx

A vegán étkezés egyre népszerűbbé válik világszerte. Sokan választják ezt az életmódot különféle okokból, legyen szó egészségről, állatjólétről, környezetvédelemről vagy akár az éghajlatváltozás elleni küzdelemről. A vendéglátásban a fogyasztói igényekhez való alkalmazkodás létfontosságú. A növényi alapú életmód terjedésével egyre több ember keres vegán opciókat az étlapokon, beleértve a desszerteket is. De miért előnyös a vendéglátóhelyeknek, ha van vegán desszert az étlapon?  

Szélesebb Célcsoport

 A vegánokon túl sokan mások is választanak növényi alapú ételeket egészségügyi vagy környezetvédelmi okokból. A vegán desszertek kínálata lehetővé teszi a vendéglátóhelyek számára, hogy vonzóbbak legyenek egy szélesebb közönség számára. 

Kiemelkedés a Tömegből 

A vendéglátóhelyek számára létfontosságú a versenyképesség. Egy különleges, ízletes vegán desszert kínálatával a hely kiemelkedhet a tömegből és egyediséget hozhat a piacon. 

Fenntarthatóság és Felelősségvállalás

A vendégek egyre inkább keresik azokat a vendéglátóhelyeket, amelyek fenntarthatóbb megoldásokat kínálnak. A vegán ételek gyakran kevesebb erőforrást igényelnek a termelés során, ami a vendéglátóhelyek számára lehetőséget adhat arra, hogy fenntarthatóbb brandképet építsenek. 

www.123rf.com

Allergiák és Érzékenységek 

Sok ember szenved tejtermék- vagy tojásallergiától. Ezek a desszertek gyakran elkerülik ezeket az összetevőket, így lehetőséget nyújtanak azoknak, akik egyéb okokból kerülik az állati eredetű termékeket. 

Gazdaságosság

Néhány vegán összetevő, mint például a magvak, hüvelyesek vagy bizonyos gyümölcsök, hosszabb eltarthatóságot kínálhatnak és gyakran költséghatékonyabbak lehetnek hosszú távon, mint az állati eredetű alapanyagok. 

… és akik ebben élen járnak  

A Pfalzgraf, akik már 35 éve az egyik piacvezető cég a fagyasztott torta -és süteménypiacon. Négy kulcsértékük a család, az alkalmazottak, a vásárlók és a minőség, melyek minden, a vállalat által meghozott döntés középpontjában áll. A családi vállalkozás, melyet a harmadik generáció vezet, ezeket az értékeket hagyományokkal és szenvedéllyel ötvözi. A fogyasztók növekvő tudatosságát éppen ezért ők sem hagyják figyelmen kívül. Tudatosan helyben készítik süteményeiket, és nagy hangsúlyt fektetnek a helyi termékek felhasználására. Hitvallásuk, hogy nem szabad és valójában nem is lehet kompromisszumot kötni az élvezetekben. Ennek szellemében vezették be 2023 új, vegán finomságukat, a körtés csokoládértortát. A szaftos, puha csokoládés piskótát körte darabok és étcsokoládé forgácsok tesznek teljessé, melyet zselés máz borít.  

Fotó: Pfalzgraf
Címkék: ,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE