fbpx

A vörösboros szarvaspörkölt az egyik kedvenc ételem, bár tény, hogy nem a leggyorsabban összedobható étel. Karácsonykor azonban senki nem a konyhában akarja tölteni az idejét, úgyhogy ez most a lehetőségekhez képest egy gyors recept!

Az Első Kihívások

Az Első Kihívások

Vöröshagymából, fokhagymával, paprikával és paradicsommal készítsünk zsíron pörkölt alapot. Ízesítsük sóval és fűszerezzük borssal, borókabogyóval, babérral. A szarvaskockát külön fűszerezzük be borssal, fűszerköménnyel és ízesítsük sóval. (Ha tehetjük egy éjszakán át pihentessük ebben a száraz pácban hűtőben) Tegyük bele a pörkölt alapba és jól pirítsuk le. Ezt követően öntsük fel száraz vörösborral, fedjük le és közepes lángon 2-2,5 óráig főzzük. Ajánlott közben többször is kóstolni.

Közben kevés zsíron pirítsuk le a gombákat, sózzuk majd ízesítsük őrölt fekete borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel. Ha már megpuhult a szarvashús, hozzá adhatjuk a gombákat és további 1 percig forraljuk össze.

Tálaláshoz kínáljunk friss kovászos kenyeret, savanyúságot!

Jó étvágyat!

Tags: , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE