fbpx

Ha egy feledhetetlen családi ebédet vagy éppen vacsorát tervezünk, válasszunk hozzá különleges alapanyagokat is. A szarvashús bizonyos, hogy nem okoz csalódást, főként akkor, ha konyhakész szeletelt alapanyaggal dolgozunk.

Már csak egy nagyszerű recept kell, és bizonyos, hogy nagyszerű gasztroélménnyel fűszerezhetjük meg a szeretteinkkel töltött időt!

Hozzávalók:
Szarvas kocka PRÉMIUM 2 kg
Burgonyagolyó FRISS Aviko 2 kg
Erdei vargánya gomba KOCKA 1 kg
Nameko gomba 1 kg
Vaj 82% Belga 1 kgŰ
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, sertés)
2 db paradicsom
2 db paprika
1,5-2 dl száraz vörösbor

Fűszerek:
kakukkfű
fűszerpaprika
petrezselyem

bors

Így készítsük a vörösboros szarvasragut vargányával és petrezselymes újburgonyával:

Pörköltalapot készítünk. A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát állati eredetű zsiradékon megpirítjuk.

Tipp:
A tartalmas és gazdag szaft titka, hogy a hagymát többször zsírjára pirítsuk vissza. Megvárjuk, amíg a hagyma saját víztartalmát kiengedje, ezt követően vízzel vagy alaplével kicsit felöntjük és megvárjuk, hogy elpárologjon a folyadék, ezt megismételjük 2-3 szor. Így sokkal krémesebb szaftot érhetünk el.

Miután a hagymánk megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és összepirítjuk. Ízesítsük kakukkfűvel és fűszerpaprikával, majd kb. 1 dl alaplevet vagy vizet öntsünk hozzá. Ezt követően hozzáadjuk az előkészített 2,5-2,5 cm-es kockára vágott szarvashúsunkat és lepirítjuk. Következő lépésként vargánya gombát adunk a raguhoz. Számítsunk arra, hogy a gombánk teljesen szétfő és csak az íze marad benne az ételben. Amikor a húsunk félig megpuhult – kb. másfél óra eltelte után – adjunk hozzá 1,5-2 dl száraz vörösbort, és ezzel tovább főzzük egészen addig, míg a hús megpuhul. Számítsunk arra, hogy a vadhús lassabban fő puhára, így a teljes főzési idő 3-4 óra is lehet!

Köret:

Az előkészített újburgonyát kiolvasztjuk, és a nagyobb darabokat félbevágjuk. A burgonyát először olívaolajon megpirítjuk, így a vaj nem ég meg, és nem lesz  keserű mellékíze.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor  úgy látjuk, hogy kellően megpirult a burgonyánk, akkor adjuk hozzá a vajat és a frissen vágott petrezselymet.

Díszítéshez nameko gombát használunk, ezt szintén kevés olajon és vajon  kb. 1,5 perc alatt lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.#

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE