fbpx

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

Elkészítés:

Sertészsíron a kockázott hagymát és a vékony szeletekre vágott vagy zúzott fokhagymát többször pirítsuk vissza zsírjára. Következő lépésként adjuk hozzá a vargányát, így ezzel együtt folytassuk a folyamatot tovább. Fontos, hogy alaposan és bő vízzel öblítsük át a gombát felhasználás előtt.


Majd ezek után mehet a hagymás-gombás alapra az előkészített hús. Ízesítsük sóval, fűszerezzük frissen őrölt borssal, borókabogyóval és kakukkfűvel.
Erős lángon pörköljük le a húst amíg rozsdásbarna szép kérget kap, majd öntsük fel annyi vörösborral és zöldség alaplével, ami épp ellepi, és fedő alatt főzzük körülbelül 45 percet, folyamatosan ellenőrizve, hogy mindig legyen rajta folyadék. Amennyiben pótolni kell, úgy már ne vörösborral tegyük, ha nem zöldség alaplével vagy vízzel. Így főzzük puhára a húsunkat, amikor úgy érezzük, hogy nincs már sok hátra a hús elkészültéig, vegyük le róla a fedőt, és hagyjuk a ragut kicsit redukálódni, sűrűsödni.


Közben a zsemlegombócokat enyhén sós forrásban lévő vízben főzzük ki.
Serpenyőben olvasszunk egy kis vajat, a kellemesebb ízhatás érdekében forgassuk át benne a
kifőzött gombócokat, és tálalás előtt hintsük meg vágott petrezselyemmel.

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE