fbpx

A Wellington-bélszín egy különleges fogás. Hihetetlenül finom, igazi különlegesség, de szerencsére mindig van mit ünnepelni, nem igaz?

Hozzávalók 4 főre:

500 g vesepecsenye

10 szelet pármai sonka

200 g leveles vajas tészta

500 g barna csiperkegomba

10 g angol mustár

1 g kakukkfű

30 ml olívaolaj

Bors

Tojás

Elkészítés:

A bélszínt, ha kell, lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk. Egy kisebb serpenyőben olajat hevítünk, majd a húst belerakjuk, és körben megpirítjuk, illetve a két végét is. Tálcára tesszük, vékonyan megkenjük mustárral, hogy a hús magába szívhassa az aromákat.

A péphez a gombát megtisztítjuk, földaraboljuk, és egy aprítóba rakjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jó apróra vágjuk, majd abba a serpenyőbe kanalazzuk, amiben a húst lepirítottuk. Addig pirítjuk, míg minden leve elfő, közben morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük. Egy vágódeszkára folpackot fektetünk. A sonkaszeleteket úgy rakjuk rá, hogy a szélek fedjék egymást, olyan szélességben, mint amekkora a pecsenye. A gombapépet egyenletesen elkenjük rajta, majd az elősütött bélszínt a közepére tesszük, és a folpack segítségével úgy tekerjük föl, hogy a gomba és a sonka szépen körbevegye a húst. Folpackba csomagoljuk, két végét ellentétes irányba csavarjuk, hogy feszes maradjon, és a húst kicsit meghengergetjük, hogy szép formás legyen, majd hűtőszekrénybe tesszük kb. 20 percre.

A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és folpackkal befedett vágódeszkára tesszük. A fóliából kicsomagolt bélszínt rátesszük, a tésztába csomagoljuk, és tepsire tesszük. Lekenjük tojássárgájával, a kés tompa felével pedig díszítéseket húzunk bele. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 25-30 percig sütjük. A sütés ideje az elősütés erősségétől és a bélszín vastagságától is függ. Amikor kivettük a sütőből, 10 perc pihentetés után szeleteljük föl.#

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE