fbpx

Második alkalommal került megrendezésre a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület által életre hívott esemény melynek ezúttal is a szegedi Hunguest Hotel Forrás adott otthon. A kiállításon 50 szakmai partner vett részt, az érdeklődők pedig 10 fontos témát körülölelő workshopon vehettek részt. A Matusz-Vad Zrt. ezúttal kiállítóként és előadóként is képviseltette magát.

A Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület egyik alapító tagja, elnöke a Hunguest Hotel Forrás séfje, Bálint Ferenc mesterszakács. Az egyesületet partnereivel azzal a célkitűzéssel hozták létre, hogy összehozzák a régió turizmusban és vendéglátásban dolgozó résztvevőit. A tagok között egyaránt megtalálhatóak olyan nagy volumenű cégek, mint a Matusz-Vad, de a helyi kistermelők, technológiai szolgáltatók és a HoReCa szektor színe-java is megjelent az eseményen. További küldetése a helyi gasztronómiai és turisztikai ipar fejlesztése, valamint a vendégélmény javítása valamennyi szegmensben. Legyen szó szállodaiparról, cukrászatról, éttermi vendéglátásról vagy bármilyen vendéglátáshoz köthető szolgáltatásról. A fő téma az innováció volt, emellett a résztvevők megosztották egymással az ágazat legfrissebb trendjeit és tapasztalatait.

A DGT előadói közt a Matusz-Vad technikai séfjei

A tavalyi évhez hasonlóan programot számos előadás és workshop tette színesebbé. Volt szó többek között a fogyasztói élmény növeléséről, a növényi táplálkozás térhódításáról és a termotechnikáról is. Továbbá az esemény lehetőséget adott a résztvevőknek arra is, hogy megismerjék a helyi termékeket, ízeket, illetve megbeszéljék a gasztronómiai és turisztikai ipar jövőbeli lehetőségeit és kihívásait.

Két kreatív séfünk, Briák Ferenc és Székely Ferenc egy interaktív előadás keretében beszélt innovatív termékeikeinkről, melyekből ínycsiklandó fogást is készíttettek az érdeklődőknek. Előkerült a Surgital 85%-osra előfőzött rizottója, melynek segítségével egy hamisíthatatlan spárgás fogás készült, melyhez a teljesen konyhakész, dobozos zöldség alaplevünket használták, a tetejére pedig nyúlgerinc került ehető virágokkal.

Fotó: Szabó Richárd

Hagyomány és innováció találkozása

A felszólalás fő témája azonban cégünk legújabb termékcsaládja volt, melyek jelenleg teljesen egyedülállóak a piacon. Hosszas kísérletezést követően, saját receptúra alapján, a Friss Hal Kft.-vel közös munka eredményeként jött létre 4 új termékünk. Köztük a gluténmentes harcsapaprikás tejföllel, ami Briák Ferenc technikai séf termékfejlesztése. Az innovatív, Doypack csomagolásba zárt készítményünk között van harcsaspaprikás afrikai harcsafilével, kétféle halászlé és halászlésűrítmény is. Ezek egytől egyig tartósítószermentes, 100%-ig konyhakész termékek, melyek a melegítést követően azonnal tálalhatóak, elkészítésük semmilyen szakértelmet nem igényel, így felhasználásával időt és energiát spórolhatnak a fogyasztók. A speciális, 5000-6000 Bar nyomásnak köszönhetően elpusztulnak a baktériumok, ezáltal a termék előhűtve akár 45 napon át is megtartja frissességét. Praktikus kiszemelésüknek köszönhetően pedig üzleti partnereink és lakossági vásárlóink számára is egyaránt kényelmes választás. A bemutatásra kerülő termékkekkel elsődleges célunk az volt, hogy ne csak termékekkel, hanem ötletekkel, receptekkel és megoldásokkal gazdagítsák a résztvevőket.

Fotó: Szabó Richárd

Nem volt megállás a Matusz-Vad standjánál

A reggel 9-kor kezdődő rendezvényen egész nap megtekinthető volt standunk, ahol többek között a már fentebb említett Friss Hal termékeit is meg lehetett kóstolni. A harcsapaprikához újragondolt túrós csusza került tányérokra juhtúró habbal, a halászléhez pedig friss kovászos kenyeret kínáltunk. A szintén egyik technikai séfünk, Székely Ferenc receptúrája alapján készül olaszkolbászból készült egy tejszínes-gombás ragu, amit a gargarelli tésztával és a Darta articsókájával tálaltunk. Egész évben kapható zöldségünk ezúttal egy különleges páccal bolondítottunk meg. Vittünk magunkkal 3-féle adagonként csomagolt újdonságot is (vörösboros marhapörkölt lecsós tarhonyával, grillezett kecskesajt zöldborsópürével, pácolt csirkecomb paradicsomos bulgurral), amit bárki magával vihetett, aki szerette volna otthonában is kipróbálni a Matusz-minőséget. A leves és a főételek mellett természetesen a desszertek sem hiányozhattak. Az édes befejezésről a NATS nyersvegán süteményei és a PopDots színes fánkjai gondoskodtak, melyek mindegyike egyesével fagysztott és szobahőmérsékleten történű kiengedés után azonnal fogyasztható.

Fotó: Szabó Richárd

A siker kulcsa a közös munka

Az esemény során a résztvevőknek lehetőségük volt a tapasztalatok és információk cseréjére, valamint az üzleti kapcsolatok erősítésére is, jobban megérthették egymás tevékenységét, céljait és igényeit, így hatékonyabb együttműködés alakulhat ki a jövőben. A látottak alapján egyértelműen nagy sikernek bizonyult, és remélhetőleg hozzájárul a helyi gasztronómiai és turisztikai ipar fejlődéséhez és erősítéséhez. Az esemény a régió gasztronómiai és turisztikai szektorának további együttműködéseit és fejlesztéseit segítheti elő. Ezek hosszú távon hozzájárulnak a környék gazdasági növekedéséhez és turisztikai vonzerejének javításához.

(A séfkabátokat köszönjük együttműködő partnerünknek, a chef.hu-nak)

Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE