fbpx

Divat vagy nem divat, működik! Gazdaságosabb, egészségesebb és egyre többen keresik az országban azokat a helyeket, ahol környezettudatos gondolkodással vezetik az éttermet.

Mire gondolunk pontosan?

Sok kicsi, sokra megy elven egyre többen kezdenek el saját otthonukban zacskómentesen élni, komposztálni, újrahasznosított eszközökkel élni és mindent felhasználni, azaz nem pazarolni, több idővel és odafigyeléssel jár, de csupán pár hónap és ugyanúgy megszokássá válik, hogy a banánhéjat a komposztra dobjuk, a műanyagüveget a szelektív gyűjtőbe. Nem csak egyénenként, de éttermek, üzlethelyiségek és sok más vállalkozás is csatlakozott az ideológiához. Egyfajta közösséget hoztak létre, amibe érdemes beletartozni, hiszen a vendégeknek ez imponál!

Kis befektetés, nagy hozam

Sokunkban merül fel a kérdés, hogy vajon mekkora befektetéssel jár az ökotudatos berendezkedés, hiszen szükség van külön szemetesekre, és újabb ismeretekre is hozzá. Milyen helyettesítő, környezetbarát termékeket tudunk beszerezni, drágábbak e, esetleg maga a beszerzésük macerás? Az igazság az, hogy ma már nem. Egy kis utánajárással azonnal megtalálunk mindent, és egyre kedvezőbb áron. A befektetés azonban megéri, hiszen ahhoz a közösséghez tartozunk majd, aki szintén befektet majd a mi éttermünkbe, nem mást, mint a bizalmát. Éppen ezt jelenti az otthoni, családias környezetet, hogy a fontos dolgokban egyformán gondolkodunk.

Melyek az első lépések egy vendéglátó számára?

A természetes alapú eszközök megválasztása sokkal divatosabb, népszerűbb és külsőleg is vonzóbb egy-egy catering szolgáltatásnál, kerti, teraszos rendezvénynél. A bambusz, vagy búzatányérok már a népszerű fa, drapp, világosbarna színekben kaphatók, amelyen az étel mutatós és gusztus. Az eszközök mellett, ami talán még fontosabb az élelmiszerek felhasználása. Igyekezzünk minél kevesebb szemetet termelni és szezonális zöldségekkel dolgozni. A megmaradt zöldségekből pedig kreatívat alkotni, és eladni.

Vega, vegán fogások – egyre népszerűbb!  

Főként a nyári szezonban a zöldségalapú étrendet követni, és abból ízes, finom fűszeres ételeket készíteni, egyáltalán nem nehéz feladat. Ismerni kell néhány trükköt és bátran kísérletezni, a vendégek pedig meghálálják. Nemzetközileg ismert tapasok, azaz sok féle egyszerű finomság apró tányérokon – nagyon látványos, mutatós, és hatalmas kreativitásra ad lehetőséget. A séfek savanyítják a zöldségeket, így tartós is marad, sütik őket majd fokhagymás olajban tárolják és egy turmixolással is igazi ízes kencék születnek. Mindezt kenyérrel, magvakból sült ropogósokkal mártogatni igazán ínyencség és vendégcsalogató. A húskedvelőknek kiváló előétel vagy köret, a vegánoknak pedig maga a manna.

Felelősségvállalás minőségi gasztronómiával

A vendégek bizalma a felelősségteljesen gondolkodás láttán azonnal kialakul és érzékelhető. Látható az odafigyelés, a gondoskodás, a kreatív szakmai hozzáállás az ételsor elkészítésén, a tálaláson és az vendéglátóhely berendezésén. 2021-ben nem csupán divat, hanem mozgalom, amit érdemes követni minden tekintetben.

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE