fbpx

A ropogósra sütött malac igazi ünnepi étek, hiszen jellemzően karácsony és szilveszter környékén fogyasztjuk otthonunkban. Az éttermek étlapján azonban sűrűn találkozni vele, ami nem csoda, hisz’ a különféle köreteket variálva változatos és igazán ízletes fogás készíthető belőle. Azonban a tökéletes sertéssülthöz is elengedhetetlen a minőségi alapanyag. Bemutatjuk a Porketto-t!

A jó malacsültnek két fő ismérve van. Kívül ropogós, belül pedig omlós-szaftos. Elkészítése (pácolás, lassú sütés) gyakorlott szakácsoknak nem adja fel a leckét, szemben a minőségi alapanyag beszerzésével. A beszállítók felé ugyanis alapvető elvárása egy étteremnek, hogy
az alapanyag megbízható (akár utánkövethető!) forrásból származzon, és konstans jó minőségben álljon a séf rendelkezésére, míg étlapon tartja a belőle készített ételt.  

A vendéglátásért 25 éve dolgozó Matusz-Vad Zrt. ezen igényeket szem előtt tartva építi ki munkakapcsolatait alapanyag-beszállítóival, amely cégek egytől egyig elismert szereplői
a szakmának.

Ilyen cég a Franciaország északi régiójában (Hauts de France) alapított családi vállalkozás,
a PORKETTO by JB Viande, amely negyvenéves fennállása során, következetes munkával vált
a malachúsok világszintű specialistájává. Jocelyn és Marie Andrée Braure 1974-ben hozta létre feldolgozóüzemét, amely az évtizedek során számos fejlesztésen, modernizáláson átesett, ennek következtében pedig jó néhány szakmai díjban részesülhetett:

  • I. Leadexport-díj (2010)
  • Auchan Innovációs Díj (2017)
  • FEEF Intermarché Innovációs Díj (2018)

A vágásra, darabolásra, nyers és főtt malactermékek értékesítésére szakosodott Porketto mára Franciaország vezető élelmiszeripari márkájává vált: 5 kontinens több mint 35 országában folytatnak export tevékenységet, s a Matusz-Vadon keresztül immár Magyarországon is.

A kivállóság mellett elkötelezett, IFS Food 6-os tanúsítvánnyal rendelkező Porketto nem csak
a technológiai innovációban élenjáró, a fenntartható fejlődés, ebből következően pedig
a természetvédelem érdekében is példaértékű munkát végez.

Termékek:

Malac császárhús egészben: Ez a termék bőrös oldalasnak sütve tökéletes. Szépen lehet tálalni, 2 csontonként vágva. 150 ℃–on sütve, a végén 1-1,5 óráig pirítva a legegyszerűbb elkészíteni. Kicsontozva, zöldfűszerekkel (rozmaring, zsálya) felgöngyölve, tehát porchettaként is érdemes megsütni.

Rollbraten: 150 ℃-on egészben sütve, sous vide eljárással elkészítve, vagy akár BBQ-n sütve is kiváló fogás készíthető belőle.

Malac lapocka, csontos, bőrös: Tökéletes, egészben sütésre, szaftos marad, könnyen kezelhető, akár tépett húsnak is, biztos, hogy nem szárad ki, és a csont miatt ízes, szaftos lesz.

Malac első csülök: Alkalmas sütőben sütésre, sous vide eljárással való elkészítésre, konfitálásra. De akár pörkölt alapanyagának is kiváló lehet.

Malac hátsó láb: Kocsonya és pörkölt nagyszerű alapanyaga lehet.

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE