fbpx

Újabb nagy sikerű rendezvény került megrendezésre a Matusz-Vad fővárosi telephelyének mintakonyháján. Ezúttal az Aviko termékei kerültek terítékre, melyen összesen 10 izgalmas ételt kóstolhattak a résztvevők. A bemutatót a tavalyi Aviko Master Chef Challenge győztese, az észt Jevgeni Generalov tartotta. Ételei által a vendégek valódi világkörüli utazásban vehettek részt. Többek között indiai, ázsiai, dél-amerikai, de még litván fogás is készült.

A vendéglátásban dolgozók számára jól ismertek a holland gyökerekkel rendelkező Aviko termékei. A cég mára globális szinten is az egyik legelismertebb szereplője a minőségi burgonyatermékek piacának. Minden elképzelhető formáját felvonultató portfóliójukban a prémium hasábburgonyák és specialitások mellett mára megtalálhatóak a legkülönbözőbb étvágyfalatkák, köztük a desszert kategória sztárja a spanyol churros is. Előre elkészített, gyorsfagyasztott termékeik segítségével nem csupán időt és energiát takarítunk meg, de garantáltan konzisztens íz- és minőségélményt is kapunk. A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy bemutassa a termékekben rejlő rendkívül széleskörű felhasználási lehetőségeket. Emellett a tálalásban és az ízkombinációkban is igyekezett inspirációt nyújtani a vendégek számára.

Fotó: Szabó Richárd

A street food-tól a bisztrókig

A meghívottak között a Matusz-Vad kiemelt partnerei, és az őket támogató üzletkötői és technikai séfjei is megjelentek. Az Avikót többek között kereskedelmi vezetőjük, Pauer Tibor képviselte, a közel két órás angol nyelvű bemutatót pedig Nyilas Boglárka marketing specialista fordította. A kétórás előadást Jevgeni céklalevese indította, mellyel a 2023-as Aviko Master Chef Challenge világversenyen első helyezést ért el. A frissítő, színpompás nyári leves gazdag betétjeként ezúttal a cég sajtos gratinje szolgált. Ez kiváló példa arra, hogy milyen sokféleképpen használhatunk bizonyos termékeket, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy egy burgonyakészítményre nem csak köretként, hanem értéknövelő főelemként is tekinthetünk.

Fotó: Szabó Richárd

Avikóval a világ körül

Az első fogást 8 különböző étel követte. Ezek között volt ázsiai saláta, spanyol patatas bravas, újragondolt dán smørrebrød szendvics, és olaszosra hangolt pizzás-makarónis prosciuttós cupcake is. Teljesen mindegy tehát milyen nemzetiségű vagy profilú konyháról van szó, az Aviko termékeit a food truck-októl a bisztrókig bármilyen étterem könnyedén beillesztheti étlapjára. Az egyre növekvő számú, vegán étrendet követő vendégeket a növényi alapú, csirkeízű nuggets-szel kényeztethetjük. A tengeri herkentyűkkel készült cevichét csípős csilis sajtfalatka emelheti új szintre. Az édesburgonya hasábokat lime és kardamom bolondította: fűszeres szószos „loaded fries” készült. Az ételsort a vendégek legnagyobb örömére egy csodás pohárdesszert zárta. Ebbe rétegzett mascarpone, valamint kávés csokoládé- és málnakrém került, „kanálként” pedig az Aviko újdonsága, az XXL (egyenes) churrosa szolgált.

Az Aviko nem csupán egy beszállító, hanem egy megbízható partner is. A vállalat tisztában van azzal, hogy a vendéglátóipar dinamikus, kihívásokkal teli időszakát éli, ezért rugalmas megoldásokat és személyre szabott támogatást kínál ügyfeleinek. Legyen szó speciális elképzelésről, egyedi megrendelésekről vagy a menü tervezésében való segítségnyújtásról, termékeik segítségével minden vendég számára felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújthatunk.

Tags: , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE