fbpx

Koccantak a pálinkás poharak, szólt a cigányzene és persze egész nap készültek a finomságok a vámosi halastó partján.

A disznóvágás hagyománya évszázadokra nyúlik vissza Magyarországon. Az ilyen mulatságok nem csak arról szólnak, hogy az emberek elfogyasszák a friss disznóhúst, hanem az egész folyamatot ünnepélyessé teszik. Az ilyen események sok ember számára a mai napig az év egyik legfontosabb napja, melynek a közösségteremtés legalább olyan fontos része, mint az ételek elkészítése.

Eszem-iszom, dínom-dánom

A reggel 7-kor kezdődő mulatságon cégünk felsővezetői, valamint a tulajdonos, Matusz Balázs közeli barátai vettek részt. A munka oroszlán részét két ízig-vérig tapasztalat böllér végezte, akik az elejtett állatot a füle a tövétől a hátsó lábáig felhazsnálták. A rutinos szakemberek ráadásul mindössze egy óra alatt készítették elő a közel 110 kilós disznót. A minden technikai segítséggel felszerelt lakodalmas konyhában ezek után készült többek között orjaleves, körömpörkölt, oldalas, hagymás vér, abálé, és minden valamire való disznóvágás elengedhetetlen fogása, a véres – és májashurka. A magyar klasszikusok mellett pedig az egyik vendégnek köszönhetően többféle pikáns, szerb különlegesség is asztalra került.

Az ételek mellett a zene is fontos szerepet játszott az eseményen, a helyi cigányzenekar órákon keresztül szórakoztatta a közönséget. A süteményt az egyik vendég felesége helyben készítette, a hagyományokhoz híven rétes került a desszertes tányérokra, mákos és túrós formában. Az utolsó vendégek este 9-kor, felejthetetlen élményekkel gazdagodva távoztak.

A Csőrős tanya egész évben várja vendégeit

Az 50 fő befogadására alkalmas halas tó és a hozzá tartozó lakodalmas konyha ideális helyszín bármilyen céges csapatépítőre, bogrács- vagy horgászversenyre, de akár esküvőre is. A meseszép környezetben kicsik és nagyok is egyaránt jól érezhetik magukat. Bár a disznóvágás a tavasz közeledtével egy időre háttérbe szorul, érdemes követni a hivatalos Facebook-oldalt, ahol nyomon lehet követni a bárki által látogatható programokat. A szintén parton található büfében pedig baráti árakon kaphatóak különböző alkoholos és mentes italok, valamint egyszerű ételek.

Tags: , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

No Related Article

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE