fbpx

A pörkölt jó csirkéből, marhából, miért pont a hal lenne kivétel? Mi azt mondjuk, kerüljön pontypörkölt minden asztalra!

Hozzávalók 4 főre:

A pontypörkölt elkészítése:

  • Az előkészített pontyot 3 cm széles szeletekre daraboljuk.
  • Besózzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  • Ezután serpenyőben egy kevés zsírt hevítünk, majd elősütjük benne a pontyszeleteket. Ha kicsit megpirult a hal, félretesszük, visszamaradt zsírján pedig tartalmas pörköltalapot készítünk.
  • A pörköltlevet az elősütött hal szeletekre öntjük és fedővel lefedve lassan pároljuk.
  • Közben a kockára vágott paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk.
  • Az elpárolgott lét minden esetben pótolnunk kell. Figyelem! A pontypörköltöt nem szabad kevergetni mert összetörjük. Az ételt tehát inkább óvatosan rázogassuk.
  • Ha elkészült, zöldpaprika és paradicsomkarikákkal díszítjük. Szerintünk a pontypörkölt nokedlivel a legfinomabb!

Jó étvágyat!

Tags: , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE