fbpx

A csillagok azt sugallják, optimisták lehetünk a most startoló évben, hiszen magunk mögött hagytuk a váratlan fordulatokban és nehéz helyzetekben bővelkedő előző két évet! 2022-ben a Jupiter uralja majd az eget és az évet is. Ez a záloga a szerencsének, és bizonyos, hogy örömet hoz az életünkbe a munka és a magánélet területén egyaránt. Persze, az sem árt, ha kicsit mi magunk is lódítunk sorsunk szekerén, önerőből, álmaink irányába, hogy megsokszorozzuk a Jupiter garantálta erőt! S hogy miként? Elárulom a titkot!

Jupiter és azok, akik még egy zsákkal meríthetnek a szerencséből

Bőség és bölcsesség évét ígéri a naprendszerünk 5. bolygója, a Jupiter uralta év. Már az égitest elnevezése is árulkodó, hisz névadója Itália istene, aki az antik világ hite szerint a napnak, a villámnak, a mennydörgésnek a mindenható ura, s az élet forrása volt.

2022-re az asztrológia azt jövendöli, hogy valamennyi csillagjegy szülöttére rámosolyog a szerencse, sőt az Oroszlán, az Ikrek, a Skorpió és a Vízöntő különösen jó évre számíthat. Főként a munka, a vállalkozás és a pénz tekintetében. Igaz, a mondás szerint a pénz nem boldogít, ám az is bizonyos, hogy aligha akad olyan, aki szűkölködésre vágyna…

Önzetlenség, tolerancia és a jövőért cselekvés

A Jupiter már az idén, december 28-án átlép a Halak jegyébe, és 2022-ben sokat időz ott. Ez megbocsátóvá, bölccsé teszi, és ennek jótékony hatását remélhetően a földi halandók se tudják tovakergetni. A csillagokban megírtak szerint, képesek leszünk áldozatokat hozni a jövőért, egymásért, a változásért. Ez ugyan akár nehézségeket is szülhet, ám záloga egy eljövendő jobb világnak.

A kínai asztrológusok is szuper évet ígérnek

Ugyan a kínai újév, amely a Víz Tigris éve lesz, majd csak 2022 február 1-én startol, ám ez is pozitív energiákat, új lehetőségeket ígér. Jó hír, hogy a kitartó kemény munka, a tanulás, az elhivatottság, a bátor tettrekészség meghozza az eredményét. Rossz hír viszont a potyautasoknak, a munkájukat ímmel-ámmal ellátóknak, hogy számukra 2022 nem lesz gyümölcsöző év.

S néhány jó tanácsot is adnak a jövendölők! Ha sikeresek akarunk lenni a munka terén jó, ha barátkozunk a csapatmunka fontosságának gondolatával és a következetességgel. Engedjük szárnyalni a fantáziánkat, s ne ragadjunk bele a középszerűség ingoványába. A vakmerő újítások, kreatív megoldások hihetetlen sikereket ígérnek, de csak akkor, ha nem pillanatnyi szeszély, hanem tudatos tervezés vezérli és szüli őket!

A magánéletben azonban célszerű jóval óvatosabbnak lenni, mint korábban: 2022 a szenvedély éve lesz, amelyben nehéz lesz a kínálkozó kalandoknak ellenállni.

A „Ki mint vet, úgy arat!” érvényesül a számmisztika szerint

A 6-os éve lesz 2022, ami többnyire megkönnyebbülést hoz a 5-ös (2021) és a 4-es (2020) nehézségekkel bélelt évekhez képest. Igen ám, de nem mindenkinek! Aki jól fektetett be energiát, tudást az előző években a jövőjébe, az bőségesen arathat, míg azok, akik inkább csak a megúszásra játszottak, most megisszák ennek a levét! Ugyanakkor senkinek nem kell bánkódnia, mert az optimizmus mindenképpen jelen lesz az évben! Ráadásul sose késő belevágni új dolgokba, vagy a régieket megjavítani. Lendíteni mi magunk tudunk a leghatékonyabban életünk kerekén, s most még az égiek támogatása is a miénk!

A gasztronómia és a hagyományok üzenete a jövőnek

Életünk jobbá tételét itt a földön a bölcs földi halandók is évszázadok óta próbálják egyengetni! De mi, mintha egyre kevésbé akarnánk meghallani, érteni és életünkbe beépíteni az ősi okosságokat! Holott megleljük ezeket a receptekben, az étkezési hagyományokban, az ünnepek és a hétköznapok szokásaiban. Terelgettek is minket sok-sok évszázadon át…, ám az utóbbi évtizedekben divat lett utálni az ünnepeket, sutba vetni a hozzájuk kötődő szokásokat! Unalmas lett a karácsony, szokás lett elmenekülni otthonról a locsolkodók elől és fittyet hányni a régi étkezési szokásokra. Mert divat lett az alma majszolása helyett a drága vitamintablettákat marokszám nyelni, kiadós rántott hússal jóllakva protestálni, hogy a nyúlhús ne kerüljön a fazékba, csodás fogyást várni – a fotelből ki nem mozdulva – bizonytalan eredetű piruláktól…

Fénnyel és finomságokkal bélelt időszakok

Őseink jól kitalálták, hogy a leginkább sötét hónapot öltöztessük karácsonyi fénybe, a téli depresszió helyett a szeretteinkbe kapaszkodjunk, lelkünknek is adjunk élményt a pocakunk ínyencségekkel való megtöltése közben, élvezzük a közösség vidám erejét a farsangi móka során és leljünk vigaszt és reményt a hit által. Ám ha testünk fizikai valóját nézzük, ott is ezernyi évszázados praktikát lelhetünk! Mert miért is kell enni főtt tojást a spenóthoz, miért nem hiányozhat a köménymag a kelkáposzta-főzelékből, miért együnk savanyú káposztát télen és sokféle savanyúságot a nehéz húsokhoz? Miért tegyünk a teába citromot és mézet, és miért várjuk ezzel, míg langyossá hűl? S miért diót és mákot teszünk a bejglibe és miért került a kocsonya az étlapra?

((Segítség a válaszok megleléséhez: a tojás sárgája segíti felszívódni a spenótban lévő jótékony tápanyagokat, főként a vasat. A köménymag segít legyőzni a káposzta okozta puffadást. A savanyú káposzta C-vitamin tartalma a téli zöldség, gyümölcs hiányos időszakban igazi megváltás. A húsok energiát adnak, emésztésüket a savanyúságok segítik. A méz és a citrom, az immunrendszert erősíti. A dió igazi vitaminbomba, sőt magnézium és szelén tartalma jót tesz a szívnek és az immunrendszerünket is formába hozza. A mák erősíti a csontokat, méregteleníti a szervezetet, de tovaűzi a székrekedést is! A kocsonya kollagén tartalma jót tesz a bőrnek és az izületeknek…))

S lehet megleljük a csodás jövő ígéretét a csillagokban, ám fizikai és mentális létünk itt e világban, e világi anyagokból épül. Ennek okán már néhány kémiai elem, vagy vitamin hiánya, vagy a rosszul megválasztott étrend okozhat rossz hangulatot, vagy hiányt az energiában, és utat nyithat a betegségnek is.

Ki ne ismerné az „Azok vagyunk, amit megeszünk.” bölcs mondást, de értjük, éljük a lényegét? Ha igen, akkor nyugodtan nézzünk optimistán 2022 felé, és tekintsünk a csillagokba, az ezernyi színben ragyogó világunkat befogadóan, ám az új dolgokra is nyitottan!

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE