fbpx

Tudod, mi a titka annak, hogy a grillezett húsokat egyszerűen ellenállhatatlanná tedd? A megfelelő marinádok használata. Az alábbiakban bemutatjuk neked a legfinomabb nyári marinádokat, amelyekkel garantáltan elvarázsolhatod vendégeidet.

Mediterrán marinád

A mediterrán marinád friss és könnyű ízvilággal rendelkezik, ami tökéletesen illik a nyári időszakhoz és elsősorban csirke – vagy halételekhez ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 friss, aprított rozmaringág
  • 1 citrom leve és héja
  • Só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint

Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, és öntsd rá a húsra. Hagyd a húst a marinádban legalább 2 órán keresztül, vagy akár egész éjszaka, hogy igazán átjárja az ízek.

Fotó: www.envato.com

Ázsiai BBQ marinád

Az ázsiai BBQ marinád különleges ízvilágával kiválóan illik a csirkehús grillezéséhez, de más húsokhoz, pl. sertéshúshoz is remekül passzol.

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál rizsecet
  • Csipet chilipehely (opcionális)

Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, majd öntsd a húsra. Hagyd a húst a marinádban legalább 2 órán át, vagy ha lehet, egész éjszaka.

Fotó: www.envato.com

Mexikói citromos-fűszeres marinád

A mexikói citromos-fűszeres marinád igazi ízbomba, kiváló választás, ha valami igazán pikánsat szeretnél.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál frissen facsart limelé
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 evőkanál chilipor
  • 1 teáskanál kömény
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, majd öntsd a húsra. Hagyd a húst a marinádban legalább 2 órán át, de ha van rá lehetőséged, hagyd egy egész éjszakán át, hogy igazán átjárja az ízek.

Fotó: www.envato.com

Édes-csípős BBQ marinád

Az édes és csípős BBQ marinád a legjobb választás, ha valami igazán ízgazdag marinádot keresel, ami garantáltan feldobja a grillpartidat.

Hozzávalók:

  • 40 ml BBQ szósz
  • 40 ml méz
  • 40 ml almaecet
  • 1 evőkanál csípős szósz
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál hagymapor

Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, majd öntsd a húsra. Hagyd a húst a marinádban legalább 2 órán át, de ha van rá lehetőséged, hagyd egy egész éjszakán át, hogy igazán átjárja az ízek.

Fotó: www.envato.com

A hús marinálása előtt mindig tartsd szem előtt, hogy a húst a hűtőben kell tárolni, majd körülbelül egy órával a grillezés előtt vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Ez segít abban, hogy a hús egyenletesen süsse meg.

Mindezek mellett, a marinád nem csak az ízeket adja a húsodnak, hanem segít abban is, hogy szaftos maradjon a grillezés során. A grill és a hús a nyár elengedhetetlen kellékei, de a marinád az, ami igazán különlegessé teszi az étkezéseket.

Jó grillezést!

Tags: , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE