fbpx

Hamarosan nyitja kapuit Európa egyik legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása Budapesten.

2022. március 22. és 24. között rendezik meg a SIRHA-t, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi- és Kiállítási Központban. A nagyszabású kiállításon a teljes élelmiszeripari és HoReCa szektor képviselteti magát. Nemcsak hazai, hanem nemzetközi jelentőséggel is bír. 16 ország 300 kiállítója, három pavilonban, 20 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit. Idén ismét a Sirha Budapesten rendezik a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjét.

Fotó: Flickr Illusztráció

Mi az a Sirha

A Sirha egy minden évben megrendezett, magas színvonalat képviselő nemzetközi élelmiszeripari kiállítás. Szinte nincs olyan szereplője a szektornak, aki ezen a fantasztikus rendezvényen ne képviseltetné magát. Az élelmiszeripar, vendéglátó- és szállodaipar, illetve a hozzájuk kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat nyújtó cégek a Sirha-n mind megtalálhatóak. Azt is nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ez a kiállítás ezen szektorok ünnepe is egyben. A kiállítások mellett az elmúlt években szakmai versenyeknek, konferenciáknak ad otthont, mely komoly segítséget nyújt a piaci résztvevőknek. A kiállítás keretein belül meg lehet ismerkedni új technológiákkal, termékekkel, így a szakmai résztvevők megismerhetik egymást. Ez az a kiállítás, ahol minden mindennel kapcsolódik, és akár kis kezdő cég, akár nagy múlttal rendelkező vállalat, mindenki találhat magának új partnereket, meglepő megoldásokat tevékenységének és üzleti érdekeinek megfelelően.

Minden gasztronómiával, élelmiszeriparral foglalkozó cégnek, magánszemélynek óriási lehetőség. A HoReCa a szállodaipar, az élelmiszeripar, a hozzájuk kapcsolódó média- és marketingszektor képviselői, mind részt vesznek a kiállításon a közép-európai régióból, illetve a világból. Az elmúlt években csaknem tizenhét ország képviseltette magát, több mint háromszáz kiállítóval, több szakmai szervezettel. A Sirha nemzetközileg is kiemelkedő szerepéről az is sokat elmond, hogy az adott szektorokból a külföldi résztvevők, látogatók száma 20-25 ezer fő volt. Az kétségtelen, hogy évről évre egyre nagyobb a kiállítás, és egyre mérvadóbb szerepet tölt be! A Sirha Budapest kiállítást 2014 óta két évenként rendezik Budapesten.

A Sirha több mint egy kiállítás

Nemcsak kiállítás, hanem az innováció zászlaja alatt megrendezett esemény! A Sirha otthont ad számos olyan szakmai rendezvénynek is, mely a különböző szektorokat össze tudja fogni. Meg lehet ismerkedni a konkurenciák tevékenységével, a partnerek gondolkodásmódjával, felfedezni a legfrissebb trendeket. A Sirha egyúttal szakmai párbeszédekre ad lehetőséget a különböző termékeket képviselő cégek, szakmai szervezetek között. Ezzel egyetemesen tudja a rendezvénysorozat átkarolni a szektorokat, lehetőséget adva a fejlődésre.

A kiállítás mint konferencia-központ

A Sirha méreteit tekintve is kétségtelenül az egyik legnagyobb, de a kiállításokon kívül helyet kapnak szakmai konferenciák is. Rendkívüli fontossággal bír – főleg a pandémia által legjobban sújtott szektorok számára – a fenntarthatóság! Ezért kiemelt szerepet kapnak azok a rendezvények, melyek által megismerhetőek a problémák, a különféle szakmai szervezetek kifejthetik a véleményüket, és akár még számos megoldással is gazdagabban térhetnek haza a résztvevők!

Többek közt Csomagolóipari és Anyagmozgatási Országos Szövetség tarja meg az immáron már hagyományossá  vált konferenciáját, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI), a Pannon Gasztro Akadémia (PGA) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), Magyar Marketing Szövetség HoReCa és Event tagozata, HALAL KONFERENCIA, Fenntarthatósági Konferencia a Felelős Gasztrohős szervezésében.

Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia

A Sirha a szakmai versenyek fellegvára, Bocuse d’Or európai döntője

A tradíciók köteleznek, szokás mondani. Ez így van a kiállítás kapcsán is, hiszen számos szakmai versenynek ad otthont. A különféle versenyek lehetőséget adnak a fiatal tehetségek bemutatkozására, az új alapanyagok, technológiák megismertetésére. Az versenyek mindamellett fantasztikus látványosságot, izgalmas pillanatokat adnak mind a szakemberek, mind pedig a látogatók számára.

Az idei „versenyszezon” legnívósabb rendezvénye, mely szinte a világ minden pontjáról vonzza a résztvevőket, a világ legrangosabbnak számító szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntője, ahol Európa legjobb séfjei mérhetik össze tudásukat. 2022-ben ismét a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi Központban, a Sirha Budapesten dől el, hogy melyik tíz ország mérkőzhet meg a világ legjobbjaival!

További versenyek:

Közétkeztetési Szakácsverseny: A ’KÖSZ’ napjainkra egy színvonalas szakmai mozgalommá fejlődött. A 2 éves ciklusokban meghirdetett, immár nyolcadik verseny egy fejlődési folyamaton átvezető, több lépcsőben zajló megmérettetése a közétkeztetési szakácsoknak, melynek mottója: „Az út a cél!” A verseny szervezői: Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ).

Sirha Budapest Desszert Verseny: Ötödik alkalommal kerül megrendezésre Kolonics Zoltán, Magyarország legelismertebb kreatív cukrászának szervezésében. A verseny célja továbbra is alkalmat teremteni a szakma feltörekvő és elhivatott tehetségeinek, hogy számot adhassanak technológiai tudásukról, felkészültségükről, újító szellemiségükről és művészi adottságaikról.

Magyarország Tortája 2022 verseny: A zsűrizés élőben, a szakmai közönség előtt zajlik. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a közönség is megtekintheti őket.

Sirha COFFEE CHALLENGE: A KávéBár Projekt szervezésében, valamint az Alpro partneri támogatásával megvalósuló barista verseny, aminek célja felhívni a szakma figyelmét arra a robbanásszerű trendre, hogy egyre többen választják a növényi italokat, amelyek nemcsak finomak, hanem kiszolgálják a tudatos kávéfogyasztók igényeit is.

KSE XIV. NEMZETKÖZI SÖRVERSENY: A verseny fő támogatói az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum. Az Egyesület immár 14. alkalommal rendezi meg sörversenyét, amin több mint nyolc országból érkeznek különlegességek.

Nemzetközi Innovációs Verseny díjátadója: A nyitóesemény keretein belül kerül átadásra a Nemzetközi Innovációs verseny eredménye.

Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia

Miért érdemes részt venni a Sirha-n

Egy magas nívóval rendelkező szakmai esemény, amelyen manapság már presztízskérdés képviseltetni magukat a cégeknek. Szokták mondani, „aki nincs jelen, az nem is létezik”. Stabilizálni lehet a márkaismertséget, mint kiállító és mint résztvevő, ezáltal egy komoly marketinglehetőség. Az adott szektorok képviselői, a bel-és külföldi piacon nagyobb fókuszra tehetnek szert. Ezáltal támogatva a termékek bevezetést, sales tevékenységet, valamint a szolgáltatások szélesebb körben való megismertetését. A Sirha megnyithatja az utat akár a nemzetközi piac felé is. Tökéletes lehetőség a szélesebb körben való ismertség megteremtésére. A figyelmes és üzleti gondolkodással érkező résztvevők teljesen biztosak lehetnek abban, hogy új ismeretekkel, komoly üzleti lehetőségekkel és esetlegesen új partnerekkel gazdagodhatnak.

A szakmaiságon és az üzleti lehetőségeken kívül a Sirha minden gasztronómia iránt érdeklődő számára fenomenális élményt jelent, melyet kihagyni nem szabad! A kiállítók, a konferenciák, a versenyek és a rengeteg résztvevő olyan felejthetetlen látványt, annyi érdekességet rejt, amit most egy időben, egy helyen megtapasztalhatunk.

Tihanyi Klára, a Sirha Budapest kiállítási igazgatója elmondta, hogy a HUNGEXPO kiemelt figyelmet szentel a mindenkori érvényben lévő kormányzati szabályozásra, a higiéniai szabályok betartására, hogy a kiállítók és a látogatók biztonságban vehessenek részt a nemzetközi rendezvényen.

A HUNGEXPO története

Az 1967-ben alapított Hungexpo a kezdetektől több mint öt évtizede végzi elhivatottan a tevékenységét. Szakkiállítások, vásárok szervezését köszönhetjük nekik, amik nemzetközi szinten is híressé váltak, így az évek során Közép-Kelet-Európa meghatározó kiállításává és konferenciájává avanzsált. 2019-2021 között, egy úgynevezett revitalizációs program eredményeképpen, a főváros legnagyobb kiállítási területévé vált. 2005-ben a privatizáció óriási fejlődést jelentett. A francia GL events cégcsoport mint új tulajdonos, meghatározó innovációs fejlesztéseket végzett, és ennek köszönhetően megnyílt az út a nemzetközi kiállítások, konferenciák szervezésére is. Ennek köszönhetően kerülhetett sor az első Sirha megrendezésére, majd 2016-ban Budapest és a Hungexpo adott otthont a nemzetközi szakácsverseny, a Bocuse d’Or európai döntőjének.#

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE