fbpx

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

  • Császárhús darabolt csn.
  • Kacsazsír
  • Feketebors őrölt Kotányi Gastro
  • Fokhagyma DARTA

Köret:

  • Zöldbab egész DARTA
  • Édesburgonya-darabok DARTA
  • Burgonyacsips héjas McCain
  • Vaj 82% belga

Elkészítés:

A császárt sóval és borssal jól bedörzsöljük, közben a kacsazsírt felolvasztjuk egy tűzálló tálban, pár gerezd fokhagymával a zsírral teljesen elfedve 80-90 fokon kb 3-4 óra alatt készre konfitáljuk. A zsírt leszűrjük, a császárt pedig hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a köretet.

Az édesburgonya-kockákat kevés vajon sóval, borssal megpároljuk, miután elkészült botmixerrel pürésítjük, egy szitán átszűrjük, és kilónként kb. 20 dkg puha vajat adunk hozzá. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

A zöldbabhoz fokhagymát szeletelünk és szintén vajon puhára pároljuk. A burgonyacsipszhez a leszűrt zsírt 160-170 fokra melegítjük egy lábasban, és ropogósra sütjük azt.

A császárt, amíg sül a krumpli, 20-25 dkg-os darabokra vágjuk, finomam beirdaljuk a bőrt és a krumpli után megpirítjuk. Akkor jó, amikor a bőr hólyagosra sül és aranybarna lesz.

A tálalásnál a pürét elhúzzuk a tányéron, ráhalmozzuk a babot, és ennek a tetejére tesszük a ropogós császárt, arra pedig a burgonyacsipszet.

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE